Фермери блокираха движението по пътя Пловдив - Карлово при разклона

...
Фермери блокираха движението по пътя Пловдив - Карлово при разклона
Коментари Харесай

Фермери блокираха движението по пътя Пловдив - Карлово

Фермери блокираха придвижването по пътя Пловдив - Карлово при разклона за Калояново с телата си и с няколко тежки аграрни машини в символ на . Между 12 и 14 часа на всеки 20 минути пътят беше освобождаван, с цел да премине събралата се колона коли, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В демонстрацията участваха над 100 производители на плодове и зеленчуци от Пловдивска, Пазарджишка и Бургаска област. Протестиращите развяха плакати с надписи " Спрете геноцида над бранш " Плодове и зеленчуци ", " Не убивайте българското земеделие ", " Сектор " Плодове и зеленчуци " ще остане единствено спомен ". 

Земеделците стачкуват против механизма на систематизиране на коронавирус мярката, която е единственото подкрепяне на производителите от бранш " Плодове и зеленчуци ", отвън минималната национална помощ de minimis. Земеделските стопани считат, че  процентното систематизиране по браншове на заложените 111 млн. лева е погрешно и упорстват за систематизиране 50 на 50, а не 60 на 40, каквото е настояването на животновъдните организации.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР