Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя

...
Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя
Коментари Харесай

Индийски фермер изкопа 13-каратов диамант и стана милионер за една нощ

Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя Прадеш не можел да повярва на шанса си, когато в понеделник при разкопаване на полето изкопал 13-каратов на стойност над 5 млн. индийски рупии (66 375 долара).

Партньорите на Сингх са изкопали и шест други дребни необработени диаманта, като са подали скъпоценните камъни в държавен отдел за рандеман на диаманти.
Жена откри елмаз за 2,7 милиона $ измежду вехтории в дома си
Докато сортирала отпадъци вкъщи, една жена инцидентно се натъкнала на елмаз. При експертна оценка се оказало, че той коства 2,7 милиона...

Правителството на щата ще продаде диамантите на търг и след приспадане на възнаграждението и налозите парите ще бъдат разпределени сред фермерите.

Районът Пана в индийския щат Мадхя Прадеш е прочут със своите диамантени мини и ресурси. Богатият източник се дължи на вулканичните изригвания, случили се преди епохи в този район.

Инспекторът по диамантите Анупам Сингх от отдела за рандеман на диаманти в окръг Пана заяви пред " през днешния ден ", че пазарната цена на необработените диаманти се прави оценка на към 5 милиона INR (66 375 щатски долара), само че действителната цена ще бъде избрана на търга в сходство с държавните насоки.

Развълнуван и благополучен от неочакваното си замогване, Сингх възнамерява да похарчи парите за образованието на децата си.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР