Фермер изсипа три каси с вкиснало мляко в централната сграда

...
Фермер изсипа три каси с вкиснало мляко в централната сграда
Коментари Харесай

Данаил Николов: Сметките за ток за нас са непосилни

Фермер изсипа три каси с вкиснало мляко в централната постройка на електроразпределителното сдружение във Варна. Мъжът го е направил в символ на митинг против високите сметки за ток. Той споделя, че към този момент трети месец му се постанова да тегли заеми, с цел да може да си заплати сметките за електричество. Заради прекъсването на тока са умрели част от животните във фермата му, също така той изхвърля и тонове развалена продукция.

„ Сметките за ток се покачиха дотам, че за нас взе да става непостижимо. На лимита на опциите си сме. Тази моя реакция беше предизвикана от това обществото и в частност хората, от които зависи цената - политици и енергийни специалисти - да вземат ограничения. Малкият, междинният и едрият бизнес са сложени до стената и се чакат банкрути ", уточни фермерът Данаил Николов. Мъжът отглежда близо 300 животни. „ Ние имаме дребна мандра към фермата, където преработваме мляко. В резултат на прекъсването на тока процесът се провали. В машините бяхме заложили сурово мляко и без ток всичко се скапе ", сподели Николов.

През предходната година фермерът изясни, че за ток е заплащал към 1 400 лв.. След началото на лятото сметките във фактурите обаче почнали да нарастват. Последно той трябвало да заплати 2 800 лв.. Сега производителят се надява казусът с цените на тока да бъде решен от новото държавно управление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР