Ферибот, превозващ 237 пътници и 50-членен екипаж, се запали в

...
Ферибот, превозващ 237 пътници и 50-членен екипаж, се запали в
Коментари Харесай

Пътнически ферибот горя край бреговете на Корфу

Ферибот, пренасящ 237 пасажери и 50-членен екипаж, се възпламени в Йонийско море, покрай крайбрежията на Корфу тази нощ. Пасажерите му са евакуирани със избавителни лодки на близкия остров, оповестява Greek Reporter.

Италианският ферибот Euroferry Olympia на Grimaldi Lines е отплавал в среднощ от Игуменица (Гърция) към Бриндизи в Италия. Любителско видео демонстрира погълнатия от пламъци и пушек ферибот. Предварителният оглед сочи, че стихията е тръгнала от гаражните отделения към 04:40 ч. сутринта. Капитанът незабавно е издал заповед за евакуация. Пристанищните управляващи в Гърция потвърдиха, че пет кораба на гръцката брегова защита мигновено са се отправили към региона на повредата. Всички плавателни средства, които в този миг са били наоколо до горящия ферибот, също са оказали подпомагане.

Заместник-министърът на корабоплаването Костас Катасафадос заяви пред телевизия Skai, че всички пасажери и членове на екипажа са избавени и са в положително здраве. Пасажерите на Euroferry Olympia са евакуирани на остров Корфу. Всички са в положително здраве, с изключение на един от пасажерите, който е леко ранен и е настанен в болница, акцентира Роди Каца, губернатор на Йонийските острови.

Това не е първата сходна авария - през 2019 година над 500 пасажери бяха евакуирани, когато избухна пожар на ферибот Игуменица за Венеция.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР