Ферари завърши на второ място в класирането във Формула 1

...
Ферари завърши на второ място в класирането във Формула 1
Коментари Харесай

Доктор Марко за Мерцедес и Леклер

Ферари приключи на второ място в класирането във Формула 1 този сезон, само че съгласно лекар Хелмут Марко, по-голямата опасност за Ред Бул следващата година ще е Мерцедес. Според някогашния водач и сегашен консултант на международните първенци Шарл Леклер “все още прави неточности ”.

Пилотът на Ферари беше водач в класирането след първите надпревари и изглеждаше любимец за купата, само че в хода на сезона изостана поради повреди, стратегически неточности на отбора и две негови огромни неточности. Първата пристигна на “Имола ”, където 10 обиколки преди финала Леклер се завъртя на “Варианта Алта ” и вместо трети, приключи шести. По-късно, във Франция, Леклер беше отпред, само че в 19 обиколка излетя от трасето и катастрофира, като задатъкът му в този миг беше 10 секунди. Във Франция Шарл означи третото съревнование през сезона, в което отпадна от първата позиция.

Точно тези неточности на Шарл карат лекар Марко да счита, че следващата година Мерцедес ще е по-голямата опасност за Ред Бул.
 Волф: Хамилтън може да кара още няколко години Волф: Хамилтън може да кара още няколко години
“Ние имаме капацитет за усъвършенстване във връзка с надеждността - изясни лекар Марко пред SportBild. - В първите три надпревари записахме три отпадания поради механически повреди. А в Бразилия не намерихме точните настройки. Записахме извънреден сезон, само че не всичко беше съвършено. И към момента имаме потребност от съвършен ден, с цел да победим Мерцедес и Ферари. ”
 Мартин Брандъл: Ферари да вземе чужденец! Мартин Брандъл: Ферари да вземе чужденец!
Доктор Марко предвижда и какво можем да чакаме през идващия сезон.
 Хорнър не вижда действителни противници на Макс Хорнър не вижда действителни противници на Макс
“Ферари ще са мощни следващата година, само че Мерцедес ще са по-силни като изцяло показване - разяснява съветникът на първенците. - Особено с водач като Люис Хамилтън. Той към момента е топ водач. Ферари също разполага с доста добър водач в лицето на Леклер, само че той към момента прави неточности. ”
 Ферари заплаща 1,5 милиона $ на Биното Ферари заплаща 1,5 милиона $ на Биното
Тази година Леклер завоюва три надпревари, Хамилтън - нито едно, само че Марко предвижда, че това ще се промени следващата година.
 Доктор Марко: Не сме възобновили договарянията с Порше Доктор Марко: Не сме възобновили договарянията с Порше
“Опасявам се, че следващата година Хамилтън ще постави завършек на серията без победи - предвижда Марко. - Мерцедес съумяха да си пробият път напред този сезон. Все още не са ни настигнали, само че те ще имат повече време в аеродинамичния тунел, с цел да развият новата си кола. Но аз не съм изключително обезпокоен. При нас всичко за 2023 върви добре, а Макс е най-хубавият водач във Формула 1. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР