Ферари заплаши да напусне Формула 1 ако в спорта бъде

...
Ферари заплаши да напусне Формула 1 ако в спорта бъде
Коментари Харесай

От Ферари заплашиха с напускане на Формула 1

Ферари заплаши да напусне Формула 1 в случай че в спорта бъде наложено още по-голямо ограничаване на бюджетите. Въпросът за понижение на годишните разходи се разисква към този момент няколко седмици от Гран при тимовете, ФИА и Либърти Медия. В F1 имаше сделка те да бъдат лимитирани на $175 млн. от следващата година. Предизвиканата от пандемията от ковид рецесия обаче докара до наложително прекъсване на всички спортни събития и внезапно стесняване на приходите. Това незабавно предизвика нова полемика, в резултат на която бюджетите бяха понижени до 150 милиона $. Малките екипи упорстват за още по-голямо стесняване. Ред Бул и Ферари обаче се опълчват нападателно на това предложение. Обсъжда се вид за 140 или 145 милиона следващата година с последователно понижаване през идващите сезони.

Шефът на Ферари Матия Биното съобщи пред английския вестник Гардиан, че в допълнение ограничение на годишните разноски би доближило Формула 1 до дребните шампионати с едноместни спортни коли. Това съгласно него би направило спорта по-малко прелъстителен за международните автомобилни производители.
„ $145 млн. е съществено понижение спрямо контрактуваното през предишния юни. То не може да бъде реализирано без спомагателни жертви, изключително във връзка с персонала”, съобщи Биното
„ Не бихме желали да бъдем поставяни в позиция да търсим други варианти, където да прилагаме спортното си ДНК, в случай че бюджетите бъдат свалени даже още по-ниско. Отборите в F1 имат разнообразни характерности. В разнообразни страни сме, при разнообразни законодателства и разнообразни способи на работа. Затова не е толкоз просто да се вършат сходни линейни ограничавания на разноските.”

Ferrari drops a thinly-veiled threat it could quit #F1 if the budget cap is brought down aggressively.@SMitchellF1 assesses how seriously - or not - to take Binotto's comments and compares them to Ferrari's previous hints about leaving F1:https://t.co/iQ6cKTbpuR
— The Race (@wearetherace) April 23, 2020
Шефът на Скудерията продължи, че въпреки целият свят сега да е в изключително огромно усложнение, не трябва да се избързва.

„ Не би трябвало да се рискува и предвид на изключителните условия да се взимат прибързани решения без ясна преценка какви ще са следствията. F1 би трябвало да е върхът в автомобилния спорт във връзка с технологиите и представянето. Трябва да е привлекателна за автомобилните производители и спонсорите, които желаят да са свързани с най-престижната категория. Ограничението на бюджетите на процедура би свалило доста равнището. Би ни доближило до по-малките формули.”
Биното акцентира също по този начин, че компании като Ферари имат роля в обществото и не съществуват само за облага
Той съобщи, че желае да избегне редуциране на хора и поддържа концепцията на сътрудника си от Ред Бул Кристиан Хорнер за потребителски коли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР