Ферари ще направи първите промени по болида си за сезон

...
Ферари ще направи първите промени по болида си за сезон
Коментари Харесай

"Ферари" прави промени в болида си за Баку

" Ферари " ще направи първите промени по болида си за сезон 2019 едвам в съревнование №4 - в неделя в Баку, за Голямата премия на Азербайджан. Трасето е най-бързото от всички градски в календара. А това, както и предходните три надпревари, извоювани от " Мерцедес ", постановат корекции в колата SF90. 

" Сребърните стрели ", които имат 57 т. задатък при конструкторите, направиха някои промени в предходните спортни уикенди. А " Ферари " се заема с това в този момент.

" Ще имаме усъвършенствания за Баку като първа стъпка към развиването на SF90 - разгласи шефът на тима Матиа Биното. - След предходните три надпревари, които не приключиха, както ни се искаше, стартът в Баку ще е доста значим миг. Подготвихме се доста добре, анализирахме всички данни, огледахме областите, в които можем да се подобрим, и работихме за адаптиране на настройките на колата и енергийния блок към характерностите на трасето. Баку предлага доста дълга права, която слага специфични условия към мотора - както откъм самото вътрешно горене, по този начин и откъм хибридните детайли. "

През тази година и гумите играят доста значима роля, а " Ферари " по този начин и не съумя в Австралия и Китай да ги употребява вярно. Биното чака, че те отново ще са предизвикателство пред тима.

" Покритието на трасето е прекомерно безпрепятствено, тъй че износването на гумите е по принцип малко. Но освен това положение ще бъде мъчно да ги поддържаме в точния температурен диапазон ", изясни той.

Промени ще има също и в " Ред Бул " и " Торо Росо ". Те получиха удостоверение от " Хонда ", че ще им доставят нови мотори за уикенда в Баку. Японският производител разгласи, че нарастването на мощността не е значително, само че пък е усъвършенствана надеждността. Това е станало, откакто надзорен разбор е открил повода за проблемите с мотора на Даниил Квят ( " Торо Росо " ), довели до промяната му след подготовка №1 в Китай.

" Този уикенд ще предоставим версията Spec 2 на нашия мотор на всички болиди - съобщи Тойонару Абе, механически шеф на " Хонда Рейсинг ". - Една от аргументите да го създадем за Баку е, че открихме казуса с мотора на Квят в Китай - той бе обвързван с контрола на качеството. Основните предимства на Spec 2 са подобрената устойчивост и експлоатационен живот, както и по-голяма надеждност. Също по този начин има и малко усъвършенстване в представянето откъм мощ ".

Специално " Ред Бул " има добри спомени от Баку и " Хонда ", тъй като точно в столицата на Азербайджан през 2017 година Даниел Рикардо реализира първата победа на алианса " Ред Бул-Хонда ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР