Ферари се опита вчера да постигне преразглеждане на наказанието на

...
Ферари се опита вчера да постигне преразглеждане на наказанието на
Коментари Харесай

Защо Ферари не успя да се пребори с наказанието на Сайнц?

Ферари се опита през вчерашния ден да реализира преразглеждане на наказването на Карлос Сайнц от Австралия и надлежно да пребори глобата от 5 секунди, която извади испанеца от Топ 10 в Мелбърн, само че не съумя. Стюардите отхвърлиха на Скудерията ново разглеждане всъщност на проблема, макар че италианците твърдяла, че разполагат с нови и съответстващи доказателства.

С какво обаче Ферари реши да събори наказването на Сайнц? Данни от телеметрията на автомобила на Сайнц, обясненията на водача и обясненията на други водачи във формата на тв изявленията след финала, като в тази група водачи влиза и Фернандо Алонсо.

Но стюардите на ФИА обориха тезата на Ферари, като обясниха, че данните от телеметрията не се явяват значителен и значим нов детайл измежду доказателствата. При разглеждането на случая в Мелбърн стюардите са имали достъп до тези данни. Освен това, мнението на стюардите е, че данните от телеметрията на колата на Сайнц не оневиняват испанеца, а единствено удостоверяват първичното решение, че той носи виновността за удара.
 Наказанието на Сайнц от Мелбърн остава Наказанието на Сайнц от Мелбърн остава
Сайнц е обяснил, че е натиснал по-силно спирачките, само че не е съумял да спре в точния момент поради студените гуми след втория рестарт. А не е съумял да ги загрее поради бавната обиколка преди рестарта. Тук стюардите одобряват, че точката на прекъсване на Сайнц не се явява нов значителен детайл, тя беше известна и при първото разглеждане на случая. И второ, всички участници в надпреварата би трябвало да регистрират положението на пистата и гумите и да се приспособяват към тях . В опита си да спре оптимално късно в борбата си с Пиер Гасли, Сайнц е поел риска да загуби надзор над колата си. В този случай е станало тъкмо това и в следствие е пристигнал удара с Алонсо, за който беше осъден Карлос.
 В Мерцедес не са съумели да спасят мотора на Ръсел В Мерцедес не са съумели да спасят мотора на Ръсел
По-нататък стюардите не одобряват като нов детайл и обясненията на Сайнц , които не се разграничават изключително от тези, които той е дал в Мелбърн. Испанецът повтаря, че сцеплението е било неприятно и слънцето у било ниско и му е величие право в очите. Но ФИА одобри, че това важи за всички водачи на пистата в този миг.
 Квят: Ред Бул ме наръгаха в гърба при промяната с Макс Квят: Ред Бул ме наръгаха в гърба при промяната с Макс
Същото важи и за обясненията на другите водачи, които пред медиите изясняват, че сцеплението е било ниско и слънцето е величие право в очите им, само че тук няма нищо значително, което да може да промени фактическата конюнктура при проблема. И по тази причина Карлос Сайнц си остана с наказването и без точки от Мелбърн.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР