Ферари се готви за големи промени по болида си във

...
Ферари се готви за големи промени по болида си във
Коментари Харесай

"Ферари" ще промени драстично болида си след сгрешена концепция

Ферари " се готви за огромни промени по болида си във Формула 1 след слабото начало на сезон 2019 година, оповестяват италианските медии. Скудерията има три трети места в първите пет старта за годината и изостава фрапантно от " Мерцедес ".

Съперниците на " Ферари " записаха пет двойни победи, като при водачите Люис Хамилтън и Валтери Ботас са със 112 и 105 точки, до момента в който тези на " Ферари " Себастиан Фетел и Шарл Льоклер са едвам четвърти и пети с актив от 66 и 64 точки. При конструкторите " Мерцедес " има 217 точки, а " Ферари " единствено 121.

Шефът и механически шеф на тима Матиа Биното разгласи, че по болида ще има промени за идващите стартове. Те се дължат на сбъркана идея на SF90. Болидът на " Ферари " е бърз на вършиме, само че губи доста време в бавните и среднобавни завои на всички писти. Дори на трасетата, където Скудерията трябваше да има преимущество, отборът не победи.

" Не приказваме за покруса или за провален сезон. Имаме доста данни, които проучваме деликатно. Ще излезем с промени, само че ние сме млад екип ", разгласи шефът на " Ферари ".


© Reuters

Биното получи поддръжка от мениджмънта на " Ферари " в лицето на изпълнителния шеф Луис Камилери. " Моята работа е да спирам всевъзможни клюки, които не са правилни. Няма суматоха в тима, мога да ви уверя в това. Убеден съм, че Матиа ще откри вярното решение, с цел да може тимът да бъде по-силен ", сподели Камилери.

Следващият старт във Формула 1 е на 26 май, когато е Гран при на Монако.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (468)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР