Ферари и Себастиан Фетел зададоха темпото в днешния втори ден

...
Ферари и Себастиан Фетел зададоха темпото в днешния втори ден
Коментари Харесай

Фетел и Ферари зададоха темпото във втория ден от предсезонните тестове във Ф1

Ферари и Себастиан Фетел зададоха темпото в днешния втори ден от предсезонната подготовка за започващия на 25 март сезон 2018 във Формула 1. На пистата "Каталуния " край Барселона четирикратният международен първенец сподели действителната скорост на новото "Черно конче " в следобедната сесия. Така след 98 обиколки без повреди остави зад себе си водача на първенците от Мерцедес Валтери Ботас.

Вторият Ботас изостана от водача на 0.303 секунди и направи 94 обиколки. Добрата вест през днешния ден пристигна от Стофъл Вандоорн, който върна усмивките по лицата на изстрадалите хора от Макларън. Белгиецът влезе в топ три с време, което го остави на едвам 0.652 секунди от Фетел, и то единствено след 37 направени обиколки през днешния ден.

Макс Верстапен не съумя да навакса пропуснатите обиколки в първата част от тестовия ден и остана четвърти с 67 обиколки. Подреждането в топ пет добави Карлос Сайнц Младши от тима на Рено. Роберт Кубица се завърна на пистата и стартира да извършва длъжността си на тестов водач на Уилямс.

Полякът се показа на познатото от преди към този момент много години равнище - записа седмо време и даже бе по-бърз от Сергей Сироткин, който не съумя да се пребори за титулярното място в Уилямс за тази година. Руснакът остана осми, следван от деветия Естебан Окон от Форс Индия, а топ 10 добави Шарл Леклер за отбора на Заубер. Последен през днешния ден остана Кевин Магнусен от Хаас.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР