Фентъзи роман с нецензурни изрази и сексуално съдържание е бил

...
Фентъзи роман с нецензурни изрази и сексуално съдържание е бил
Коментари Харесай

Роман с вулгарни изрази е представен пред ученици от 4 и 5 клас

Фентъзи разказ с нецензурни изрази и полово наличие е бил показан пред деца в четвърти и пети клас. За това сигнализираха родители от Хасково. Книгата не е част от образователната стратегия, само че учениците се срещнали с нея в границите на план, който предизвиква четенето.

Организаторите на самодейността изтеглиха заглавието от програмата, която показват в учебните заведения в страната.

Книгата " Да пробудиш драконче " е показана пред учениците от 4 и 5 клас в границите на план, утвърден от Министерството на образованието. Някои от децата даже си купили фентъзи романа.

" Децата четат неща в брошура, утвърдена от МОН, където се приказва за отлежало винце, за еди си каква отпуснала душата на Радослав, хайде да пиеме бира, за стриптийзьорки и... и не мога да продължа, тъй като не става за ефир думата. Казвате, че тази брошура е подобаваща за деца в начален стадий на обучение? Извинявайте, но ние имаме разнообразни разбирания ", споделя Станимир Стоянов – родител.



Веднага щом разбрали, че има недоволни родители, уредниците изтеглили от програмата заглавието, което е от 10 години на пазара и е измежду най–продаваните фентъзи романи.

" Приемаме, че има текст, който не се харесва на избрани хора, съгласяваме се с тях, с техните причини и сменяме книгата деликатно сортираме книгите, в самодейността имаме екип, който го прави. Явно са позволили пропуски. Единственият минус в тази ситуация е това, че книгата не е за тази възраст, а за по-голяма възраст. Не считам, че е кой знае какъв проблем, с цел да се прави от мухата слон ", споделя Константин-Кирил Иванов – основател на " Разказвачът на приказки ".

Родителите подчертаха, че не са срещу самодейността, която предизвиква четенето измежду децата. А единствено против това сходни текстове да стигат до децата им. И попитаха кой носи отговорност за това.

От Министерството на образованието обясниха, че те не утвърждават съответните творби, включени в самодейността " Разказвачът на приказки ". И отговорността за подбора на създателите и текстовете, е напълно на уредниците. Ведомството е подкрепило четенията единствено кардинално, с писмо, изпратено през 2020 година

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР