Фенският сайт fccska.com направи много добър анализ на отбора на

...
Фенският сайт fccska.com направи много добър анализ на отбора на
Коментари Харесай

Стабилната защита на ЦСКА и израстването на Християн Петров

Фенският уебсайт fccska.com направи доста добър разбор на тима на ЦСКА за миналия сезон. След като през вчерашния ден ви представихме частта за вратарите, през днешния ден е ред на отбраната.
 Снимка 616392
Източник:

Тибо Вион - 42 изиграни мача - водач по този индикатор (34 мача за състезание, 2 за купата на България, 6 за Лига на конференциите); 3172 изиграни минути (2550 минути за състезание, 194 за купата на България, 428 за Лига на конференциите); 9 асистенции - водач по този индикатор (8 за състезание, 1 за Лига на конференциите); 11 жълти картона (9 картона за състезание, 2 за Лига на конференциите); 14 изиграни мача с 855 изиграни минути с 1 гол, 3 асистенции, 1 червен и 3 жълти картона. Средна оценка - 8.00.

Французинът направи добър сезон, в който е рекрдьор по мачове за отбора, като това ненапълно е разследване на обстоятелството, че може да играе на голям брой постове по терена. Изяви се като десен и ляв бек, десен и ляв уинг-бек (според нас, обичаната му позиция), отбранителен и даже атакуващ полузащитник. Раздава се на 100% на всяка една от тях, като гори в играта, нещо, за което постоянно получава и жълти картони. Отличен подавач - максимален брой асистенции в отбора, за което оказва помощ и обстоятелството, че бие огромна част от статичните положения на отбора. Огромно сърце и доста сила.
 Снимка 616394
Източник:

Юрген Матай - 33 изиграни мача (26 мача за състезание, 2 за купата на България, 5 за Лига на конференциите); 3183 изиграни минути (2462 минути за състезание, 235 за купа на България, 486 за Лига на конференциите); 2 гола (1 гол за състезание, 1 за Лига на конференциите); 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 4 асистенции за първенство; 13 жълти картона - споделен антилидер по този индикатор (10 картона за състезание, 1 за купа на България, 2 за Лига на конференциите); 10 изиграни мача с 538 изиграни минути с 2 жълти картона в контролни срещи. Средна оценка - 8.36.

Капитанът на отбора игра като дясностоящ централен бранител както в скица с двама, а също в скица с трима в отбрана. Във втория вид скица се затруднява доста повече, тъй като би трябвало да се надиграва с по-бързите крила на съперника, това е и повода да си служи с повече нарушавания и да получава много жълти картони. Имаше някои физически проблеми през сезона, само че се видя, че е благонадежден състезател с капацитет и неоспорим престиж, един от водачите в съблекалнята ни. Не бива и не би трябвало да получава обвинявания за изтървана дузпа във значим миг. В момента, в който бе употребен като централен бранител в скица с трима сподели какъв брой убеден се усеща там и отново стартира да оказва помощ с дълги и точни подавания.
 Снимка 620847
Източник:

Иван Турицов - 33 изиграни мача (27 мача за състезание, 1 за купата на България, 5 за Лига на конференциите); 2779 изиграни минути (2153 минути за състезание, 138 за купата на България, 488 за Лига на конференциите); 6 гола (5 гола за състезание, 1 за Лига на конференциите); 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 3 асистенции за първенство; 6 жълти картона (4 за състезание, 2 за Лига на конференциите); 2 червени картона за състезание - споделен антилидер по този показател; 9 изиграни мача с 482 изиграни минути с 1 гол, 1 жълт картон. Средна оценка - 8.00.

Вицекапитан на отбора и един от водачите ни. Започна да играе като десен бек, по-късно игра няколко мача като дясностоящ централен бранител, след което се наложи на позицията на десен уинг-бек. С огромно предпочитание и доста хъс влиза във всеки мач и всяка борба на терена. Наложи се сполучливо като реализатор на дузпите в отбора, никой не може и не би трябвало да го упреква за пропуснатата дузпа в мача с ФК 1948 София в предпоследния ни мач. Това, за което, би трябвало обаче да намерения са алените картони, във втория случай сигурно можеше да си го спести. Наложи се и като народен играч, още един позитив.
 Снимка 591084
Източник:

Християн Петров - 31 изиграни мача (26 мача за състезание, 2 мача за купата на България, 3 мача за Лига на конференциите); 2930 изиграни минути (2471 минути за състезание, 162 за купата на България, 297 за Лига на конференциите); 1 асистенция за първенство; 6 жълти картона (5 картона за състезание, 1 за Лига на конференциите); 1 червен картон за първенство; 11 изиграни мача с 690 изиграни минути в контролни срещи. Средна оценка - 7.73.

Младокът е приятната изненада на сезона, още по-сладко е, че тя носи българско име. Игра като лявостоящ централен бранител и в скица с двама, и в скица с трима в отбрана, а записа и няколко минути през сезона като ляв уинг-бек. Във втората позиция е извънредно убеден и спокоен, нарежда и работи добре в предпазен проект, а на няколко пъти сподели, че би могъл и по италиански пример да тръгне да оказва помощ в нападението, нещо, което ще прави още повече, когато натрупа малко рутина и храброст с мачовете. В допълнение съумя да дебютира за националния тим на България и записа два мача, всички предпоставки за израстване са налице.
 Снимка 606252
Източник:

Брадли де Нойер - 27 изиграни мача (21 мача за състезание, 2 за купата на България, 4 за Лига на конференциите); 2402 изиграни минути (1868 минути за състезание, 194 за купата на България, 340 за Лига на конференциите); 2 гола за първенство; 3 асистенции за първенство; 8 жълти картона (7 картона за състезание, 1 за купата на България); 2 червени картона - споделен антилидер по този индикатор (1 за състезание, 1 за Лига на конференциите); 11 изиграни мача с 574 изиграни минути с 1 гол в контролни срещи. Средна оценка - 7.18.

Смесени усеща след първия сезон на нидерландеца, който игра като ляв бек и като ляв уинг-бек. Позитивите му са основно в помощта, която оказва на нападението по левия фланг, бърз и избухлив, има мощен и компактен удар, оформи положително съгласие с Линдсет и Назон в някои мачове. Негативите са свързани с повече пропуски в предпазен проект, елементарно изкарани жълти и червени картони, а и има какво да тренира в центриранията от фланга. Имаше един противен миг, в който се скара люто с Шопов във значим миг, след което стартира да намира по -малко място в първия състав, а по-късно пристигна и отвратителна травма, която ще го извади от старта на шампионата.
 Снимка 587214
Източник:

Мено Кох - 25 изиграни мача (18 мача за състезание, 2 мача за купата на България, 5 за Лига на конференциите); 1760 изиграни минути (1112 минути за състезание, 160 за купата на България, 488 за Лига на конференциите); 3 гола за първенство; 1 асистенция за Лига на конференциите; 6 жълти картона (4 картона за състезание, 1 за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 10 изиграни мача с 640 изиграни минути с 1 гол, 1 асистенция, 4 жълти картона в контролни срещи. Средна оценка - 7.45.

Втората нидерландска кула игра като дясностоящ централен бранител както в скица с двама, по този начин и в скица с трима в отбрана. В края на шампионата записа и няколко мача като централен бранител в скица с трима. Показа отлична игра в първия и третия случай, тогава когато е десен централен бранител в скица с трима среща компликации при игра против бързи крила. Има добра игра с глава, както в отбрана, по този начин и в нахлуване. Проблем бяха и неговите здравословни проблеми при започване на сезона. Заговори се, че е подписал нов контракт, надяваме се на мощен идващ сезон.
 Снимка 620835
Източник:

Енес Махмутович - 20 изиграни мача (18 мача за състезание, 1 за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 1619 изиграни минути (1444 минути за състезание, 75 за купата на България, 100 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 6 жълти картона (5 картона за състезание, 1 за Лига на конференциите); 9 изиграни мача с 422 изиграни минути с 1 жълт картон в контролни срещи. Средна оценка - 7.55.

Дойде в края на предишния сезон и не съумя да запише минути. В началото на този сезон игра като дясно централен бранител в скица с двама, а по-късно и в скица с трима. В последната позиция откри себе си и заигра доста по-сигурно, а в края на пролетния полусезон направи най-хубаво усещане от всички на тази позиция. Покриваше добре, пресираше от време на време в центъра на терена и като цяло завоюва борби против едни от най-пробивните крила в шампионата. В края на сезона сподели лице, което умерено може да надгради в идващия сезон.
 Снимка 571682
Източник:

Асен Дончев - 9 изиграни мача (7 мача за състезание, 2 за Лига на конференциите); 407 изиграни минути (277 минути за състезание, 130 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 1 жълт картон за първенство; 7 изиграни мача в контролни срещи с 315 изиграни минути и 1 асистенция. Средна оценка - 6.18.

Младият флангови футболист захапа получения късмет при започване на сезона, когато игра основно като десен бек, в една от срещите бе и крило. Понрави се с доста предпочитание и хъс, сила и себераздаване, като даже означи дебютен надвит гол в мач против Черно море Варна. След това последва дълга травма, а след завръщането си изигра единствено няколко минути за първия отбор и 4 мача с 373 минути и 1 жълт картон за втория отбор на ЦСКА. Щеше да бъде забавно да го забележим в ролята на уинг-бек, само че се надяваме идващия сезон да е неговия.
 Снимка 593956
Източник:

Галин Минков - 5 изиграни мача (3 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 351 изиграни минути (167 минути за състезание, 138 за купата на България, 46 за Лига на конференциите); 2 жълти картона (1 картон за състезание, 1 за купата на България); 16 изиграни мача с 893 изиграни минути с 1 асистенция и 3 жълти картона. Средна оценка - 5.67.

Дебют за него след завръщането му в ЦСКА, игра малко като бек и уинг-бек. Много повече минути записа в контролни срещи, като е водач на отбора по този индикатор. И той беше в лазарета през пролетния полусезон. В дребното си мачове не блестеше, само че свърши работата си на терена. Ще бъдем по-скоро учудени, в случай че остане в ЦСКА.
 Снимка 553708
Източник:

Александър Бучков - 2 изиграни мача за купата на България; 64 изиграни минути за купата на България; 2 изиграни мача със 127 изиграни минути в контролни срещи. Средна оценка - 5.33.

И той стартира сезона с доста тежка травма. Появи се в игра в края на есенния полусезон, сподели нормалната за себе си игра с доста хъс, предпочитание и себераздаване. Към това добави 2 мача със 186 минути за втория отбор също през есента. В началото на януари бе даден чартърен в Литекс Ловеч като се показа доста добре записвайки 17 мача с 1427 минути, 2 гола и 2 асистенции.
 Снимка 604840
Източник:

Росен Маринов - 1 изигран мач за купата на България; 35 изиграни минути за купата на България; 2 изиграни мача със 136 изиграни минути в контролни срещи. Средна оценка - 5.57.

Млад централен бранител с отлични физически индикатори, във втория сезон към първия отбор записа и дебют в оня мач с Гигант Съединение, който скъса нервите на всеки редови армеец. Игра доста повече във втория тим, където се трансформира в един от водачите, записвайки 20 мача с 1868 минути с 1 асистенция и 5 жълти картона. Очакваме да го забележим още веднъж в групата за подготовката, желаем му триумф.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР