Феновете на Южени Бушар, които от много време очакват с

...
Феновете на Южени Бушар, които от много време очакват с
Коментари Харесай

Бушар планира да участва в квалификациите за Ролан Гарос


Феновете на Южени Бушар, които от доста време чакат с неспокойствие завръщането ѝ на корта, през днешния ден получиха положителни вести. Канадският уебсайт Opencourt.ca оповестява, че някогашната №5 е подала поръчка за присъединяване в квалификациите за Ролан Гарос, които ще се проведат в интервала 16-21 май.

Бушар не е играла в професионален шампионат от март предходната година, когато загуби в първи кръг на шампионата в Монтерей. През юни канадката претърпя интервенция на рамото, след която взе присъединяване само в няколко демонстративни дуела от един сет. Очакваше се Бушар да се завърне на корта предходната седмица на ITF W100 шампионата в Палм Харбър. Организаторите оповестиха, че са дали „уайлд кард“ на родената в Монреал тенисистка, само че за жалост на нейните фенове тя не се възползва от поканата.

До момента Бушар не е подала поръчка за нито един WTA или ITF шампионат преди Откритото състезание на Франция. През последните няколко месеца канадката тренира в академията на някогашния си треньор Ник Савиано във Флорида. Последното ѝ присъединяване на Ролан Гарос датира от 2020 година, когато доближи до трети кръг след победи над Анна Калинская и Дария Савил. Най-доброто достижение на Бушар в шампионата е полуфиналът от 2014 година, който загуби с 6-4, 5-7, 2-6 от бъдещата шампионка Мария Шарапова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР