Феновете на тениса у нас ще могат да гледат в

...
Феновете на тениса у нас ще могат да гледат в
Коментари Харесай

Григор срещу Джокович в идеален час. Димитров без победа 10 г.

Феновете на тениса у нас ще могат да гледат в съвършен час мача на Григор Димитров с Новак Джокович. Двамата ще се изправят един против различен в мач от третия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Срещата е първа във вечерната сесия на централния корт „ Род Лейвър Арина “ и ще стартира не преди 10:00 часа българско време.

До момента Григор и сърбинът са се срещали 10 пъти, като Джокович води с 9-1 победи. Единственият триумф на Димитров е от Мастърс 1000 шампионата в Мадрид преди 10 години.

„ Играем от доста години с Григор, само че мисля, че не сме се срещали на този корт. Надявам се, че ще създадем зрелищен мач. Познавам Григор от доста време, ние сме балкански братя. Нека по-добрият победи “, сподели Новак Джокович.

Новак Джокович сподели, че е подхванал
метод „ ден за ден “,
с цел да се оправи с травмата на бедрото, която го тормози и по време на успеха с 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0 над френския квалификант Енцо Куако.

Ноле има проблем с мускул на левия крайник, който получи по време на шампионата в Аделаида по-рано този месец.

35-годишният сърбин беше в превръзка на бедрото и взе здравно спиране при 4:4 във втория сет, с цел да получи лекуване и да смени превръзката.

Не за първи път Джокович се оправя с травми на „ Мелбърн Парк “, откакто получи мускулна контузия на корема по пътя към спечелването на рекордната си девета купа от през 2021 година.

На въпрос дали може да изиграе още пет мача с травмата си, Джокович сподели: „ Има два избора: да напусна шампионата или да продължа. Така че ще продължа... “

„ Знам, че мачовете ще стават все по-трудни за мен оттук насетне. Преди две години имах сходни проблеми тук, в Австралия, с друг мускул, където имах скъсване и трябваше да се оправя с това. Някак си го преодолях и завоюва шампионата “, добави той.

„ Но в този момент е друго. Не знам по какъв начин ще реагира тялото ми. Надявам се на най-хубавото. Надявам се на позитивен резултат. Ще го следим ден след ден, мач след мач и ще видя какво ще стане “, съобщи още Джокович.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР