Феновете на тениса ще трябва да преглътнат огромна загуба през

...
Феновете на тениса ще трябва да преглътнат огромна загуба през
Коментари Харесай

След отлагането на “Уимбълдън” всички погледи са насочени към Ню Йорк и Париж

Феновете на тениса ще би трябвало да преглътнат голяма загуба през този сезон - Откритото състезание на Англия няма да се състои за първи път от 75 години насам. Заради разрастването на пандемията от ковид уредниците на " Уимбълдън " взеха решение да анулират шампионата, което не се е случвало в никакъв случай след приключването на Втората международна война. Всъщност, всички събития в тенис календара под егидата на главните организации (ATP, WTA, ITF) бяха анулирани доникъде на юли.

Това на процедура отстрани целия сезон на трева, както и съвсем всички съревнования на клей. Но топ събитието на червени кортове - " Ролан Гарос ", въпреки всичко ще се организира, въпреки и в много нетрадиционен интервал. Организаторите на Откритото състезание на Франция реалокираха шампионата от Големия шлем за втората половина на септември. Това решение беше посрещнато с възмущение от промоутърите на други съревнования, в това число и тази в София, защото беше взето едностранно и без да се обръща внимание на ползите отвън тези в Париж.

Факт е обаче, че феновете на тениса биха предпочели да гледат борбата на " Ролан Гарос " вместо съвсем всеки различен шампионат в календара. Както означават и анализаторите от Betindex Palms Bet към този момент дава на потребителите опция да залагат на спечелили в схемите на сингъл при мъжете и дамите. Интересът към това, което ще се случи на кортовете във френската столица, е нараснал занапред, което не е изненадващо предвид на неналичието на всевъзможни събития в продължение на седмици. Фаворит при мъжете, несъмнено, е Рафаел Надал, който е печелил купата от " Ролан Гарос " рекордните 12 пъти. Като главен съперник на испанеца предстоящо се дефинира водачът в международната класация Новак Джокович. При дамите борбата ще бъде по-непредвидима - шампионката и лидерка в класацията на WTA Ашли Барти съгласно букмейкърите не е с по-големи шансове от Симона Халеп или Серена Уилямс да вземем за пример.

Но първо е време за US Open

Тази година Откритото състезание на Съединени американски щати няма да бъде последно в графика на Големия шлем. Битката на кортовете в Ню Йорк започва в края на лятото, което дава очаквания на уредниците, че до тогава ще бъде преодоляна рецесията с COVID-19 - Голямата ябълка е най-тежко засегнатият град от вируса в целия свят. Още с отлагането на сезона на трева управленията на Асоциацията на професионалните тенисисти и Женската тенис асоциация показаха убеденост, че стадият от календара, в който Съединени американски щати приема няколко шампионата на твърди кортове, няма да пострада или най-малко не в толкоз огромна степен.

Съществуват подозрения дали US Open също няма да последва ориста на " Уимбълдън ", само че най-малко за момента те не са оправдани. По-основателни са опасенията за ограничение или липса на аудитория, което без подозрение също би било удар за уредниците на " Флашинг Медоус ". Иначе сходно на " Ролан Гарос ", и тук главните кандидати са същите, с тази разлика, че при мъжете възможностите на Новак Джокович за успех се дефинират като по-големи от тези на Рафа Надал. При дамите обстановката още веднъж е по-трудна за предугаждане, защото няколко тенисистки имат капацитета да завоюват, а не се знае коя ще се завърне по-силна след дългата пауза.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР