Феновете на Нефтохимик подеха кампания за спасяване от разрушение на

...
Феновете на Нефтохимик подеха кампания за спасяване от разрушение на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас успокои пред Дарик: Лазур остава!

Феновете на Нефтохимик подеха акция за избавяне от опустошение на стадион "Лазур " в Бургас, където дълго време тимът играеше мачовете си. Слухове, че оборудването може да бъде разрушено плъзнаха из морския град, само че персонално кметът Димитър Николов се включи в "Спортно шоу Гонг " по "Дарик ", с цел да опровергае информациите, че стадионът ще бъде опустошен.

"За първи път слушам, че някой има желание да събаря стадион "Лазур ". Нито градоустройственият проект, нито нищо разрешават да има нещо друго от спортно оборудване там. Пълна нелепост е, в случай че някой тръгне да събаря стадиона и да строи небостъргач, тъй като няма да получи позволение. "

"Има влезнал в действие общ организационен проект в тази част на града и това са несериозни небивалици, че ще се разрушава стадионът ", показа кметът на Бургас пред "Спортно шоу Гонг " по "Дарик ".

Едно от настояванията на почитателите е общината да откупи назад стадион "Лазур " от сегашния му притежател. Димитър Николов обясни при какви условия може да се стигне до такава договорка.

"Стадион "Лазур " е благосъстоятелност на частна компания, имах диалог с Митко Събев. Той ме увери, че поради делата към собствеността не може да го продаде. Когато юридически влезем в догадка да може да се продаде стадионът, ще влезем в диалози. Сега се приказва за суми от порядъка на 130 млн. лева, само че ние желаеме да седнем при рационална цена за продажба. "

"Общината е подготвена, стига да има кой да седне отсреща с нужните документи за продажба. Общинският съвет може да узакони една такава договорка, аз с огромно наслаждение бих оказал помощ, с каквото мога ", съобщи градоначалникът на Бургас и приказва за самия Нефтохимик.

"Ние също недоволстваме и се причисляваме, тъй като предходната година направихме всичко допустимо да осигурим оптимално висок бюджет за Нефтохимик. Винаги сме помагали и ще продължа да оказвам помощ. Ако усетя спомагателна поддръжка от общинските съветници и обществеността, ще е доста по-добре. "

"Би било добре, само че нашите опити това да се случи опират до изрично опълчване на футболните хора и агитките. Помагаме еднообразно на всички футболни школи в града. Всеки футболен отбор в Бургас ще срещне поддръжка от общината ", съобщи Николов и приказва за спортната инфраструктура в града.

"И новата зала ще стане, и новият басейн ще стане, нека се случи и с футболната инфраструктура. Бяхме обезпечили заслужен бюджет за А група, само че в спорта не всеки път положителните планове се покриват с нужните резултати ", приключи Николов пред "Дарик ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР