Феновете на Левски трябваше да чакат седем години, за да

...
Феновете на Левски трябваше да чакат седем години, за да
Коментари Харесай

Новият Левски с първи голям тест

Феновете на Левски трябваше да чакат седем години, с цел да видят по какъв начин тимът им отстранява съперник в евротурнирите. Това най-накрая се случи след триумфа над черногорския Сутиеска. Апетитът идва с яденето и всички в " синия " лагер към този момент жадуват за нов успех. 

Тази вечер от 21:30 часа Левски и Хайдук Сплит излизат един против различен в първи мач от втория прелиминарен кръг на Лига Европа. 

За да отстраняват остарелия си познайник, по този начин както направиха изрично през 1999-а година, футболистите на треньора Николай Митов ще би трябвало да са подготвени за здрав двубой на дребния стадион " Хърватских витезове ".

Няма да бъде по никакъв начин елементарно, защото " сините " са нов тим, който не се е обиграл, а против тях имат състав, който една година играе дружно.

Двата клуба си наподобяват, откакто дълги години не печелят на родна сцена, а също по този начин приключиха на трето място в последното състезание.



Съперникът на пръв взор наподобява по-класен, само че се пораства с тъкмо такива мачове. Тази вечер от Левски ще получат отговор на въпроса дали прогресират, или за крачка напред във вярната посока ще им е нужно още много време.

" Сините " отпътуваха за Сплит с песни в самолета. Остава да се върнат в сходно въодушевление. Такива са очакванията и на треньора Николай Митов, който на този ден преди четири години си потегли от " Герена ", тъй като бе уволнен след елиминирането от Иртиш.

Капитанът Митрев още веднъж ще изведе " сините " с капитанската лента, а пред него в отбрана ще работят Иван Горанов, Димитър Пиргов и Давид Яблонски. Треньорът до последно ще се колебае кого да пусне като десен бек.

Първият вид е да заложи на представилия се доста едва против черногорците Милош Цветкович, а вторият – да върне в защита Роман Прохазка.

Перлата в лятната селекция на Левски Жорди Гомес не може да издържи повече от половин час, поради което ще стартира мача като запаса. Със сигурност титуляр пък ще бъде другото ново попълнение Нелуц Рошу.

Вероятни сформира:

Хайдук: Стипица, Тудор, Нижич, Лопес, Фомичов, Генцоглу, Радошевич, Хамза, Влашич, Футач, Ерцег

Левски: Митрев, Прохазка, Яблонски, Пиргов, Горанов, Рошу, Панайотов, Адениджи, Нар, Вутов, Мапуку
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР