Феновете на Левски, след дълго време на дрязги по между

...
Феновете на Левски, след дълго време на дрязги по между
Коментари Харесай

Феновете на Левски: Целта ни е да сме по 20 хиляди на всеки мач, няма да позволим да съсипят клуба

Феновете на Левски, след дълго време на дрязги по сред си, са на път да се обединят в името на обичания тим. Привържениците разпространиха забавна декларация по този мотив, като си сложиха за цел на всеки мач да има по 20 хиляди души. Феновете декларират, че няма да разрешат на никой да унищожава Левски и в случай че се наложи може да стигнат до жълтите павета.

Публикуваме декларацията на НКП без редакторска интервенция:
" Съединението прави силата. Този лозунг стои на постройката на Народното събрание в центъра на София. В днешните времена у нас, в които постоянно се натъкваме на отчуждение и настървение, тази остаряла житейска истина е мъчително настояща. Тя важи и за обичания ни клуб – Левски. Една институция, храм, смисъл на живота. Когато влезеш в този храм, виждаш две икони – Апостола и Гунди. Добре е да са замисляме, когато вършим нещо, обвързвано с клуба на сърцето, че те ни гледат горе от небето. С тях ни гледат тези наши дядовци и татковци, които не са измежду нас, и които са ни възпитали в обич към футболния клуб Левски. А на някои от нас са ни хвърлили и пъпа на „ Герена “. Там е футболното светилище, на което би трябвало да сме единни. Иначе няма по какъв начин да оцелее нашата обич.
Затова и ние, група левскари, които не стопираме да страдаме от скорошните неудачи на обичания тим, които се трансформират застрашително в рецидив (слаба игра, некадърност да се побеждава в решителни мачове, закъснение от съперниците в шампионата, трептене до последните секунди, изпускане на „ извоювани “ мачове – като финала за Купата със Славия, честа промяна на треньори, голямо текучество на футболисти и най-много бездушие), взехме решение следното:

На първо време всички групи под мотото на Левски в обществената мрежа Facebook да се обединим, макар разликите си.

Решихме да координираме дейностите и политиката на всяка една група към една обща цел- да приканим всички почитатели да отидат на стадиона!

Там да продължаваме да дискутираме, като в това време поддържаме тима. Така ще помогнем на клуба и на себе си. Целта ни е- всеки мач по 20 000 на „ Герена “ без значение от представянето на тима! От това по-голямо обвързване за футболисти и управление – здраве му кажи. Кой държи най-обичания клуб в България на командно дишане? Кой го е боязън от най-многобройната аудитория в България?Ако е правилно, че всички ръководители в последните години са сложени лица за клубът ни да бъде погубен, какъв по-ясен явен знак от този, че няма да позволим това да се случи! Какво би попречило на тези 20000 да стигнат даже до жълтите павета?

Винаги сме претендирали, че сме разнообразни от едни други последователи, които оставиха клубът си да почине.

Така ли е в действителност? Различни ли сме?

Ще оставим ли клубът ни в тези тежки времена?

Сега е момента да го покажем!

В този миг се обръщаме, към всеки един от вас не, като член на група, не като почитател, а като брат, като част от нашето семейство, тъй като левскарите, постоянно сме били семейство.

Нужно е всеки един от нас да осъзнае, какъв брой мощни можем да бъдем стига да сме единни.

Постигнем ли тази цел, това ще бъде освен казус в българската футболна история, само че и ясно обръщение, че няма да оставим нашият клуб!

А като сме 20000 на идващите 10 мача и всеки даде по 10 лева (грубо казано) за билет, може да се събере един фонд, който клубът да употребява като сигурен финансов лост – най-много за децата в школата, селекция,за усъвършенствания по стадиона, за начинания, които ще възпитат „ синята “ обич в идващите генерации. Защо да чакаме някого с вълшебното куфарче? А и за какво би трябвало да оставяме отбора с непрекъсната поддръжка единствено от към 1000-2000 души? Защо би трябвало да си скубем косите и да ругаем някой си, който е проклел тима да не вземе трофей?

Всъщност ние проклинаме клуба, като не сме до него. Ние сме основният коректив. Ние би трябвало да вървим с децата, приятелките, съпругите си. Да покажем, че Левски е едно семейство! Да се върнем на стадиона, както го направихме във финала за Купата със Славия? Няма по какъв начин сходно отношение да не даде резултат. Но би трябвало гласът ни да е един!!! И той да се извиси със „ Само Левски! “ Не аз, ти, те… Левски е един!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР