Феновете на Левски от Тръст „Синя България“ се възмутиха от

...
Феновете на Левски от Тръст „Синя България“ се възмутиха от
Коментари Харесай

НА НОЖ: Фенове на Левски скочиха на спортния министър Радостин Василев

Феновете на Левски от Тръст „ Синя България “ се възмутиха от изявление на спортния министър Радостин Василев. От организацията пуснаха известие по тематиката.

Ето какво написаха без редакторска интервенция:

„ Управителният съвет на концерн „ Синя България “ показва своето отвращение от изявлението на новоназначения министър на младежта и спорта по адрес на най-големия български футболен клуб – ПФК „ Левски “ София.

Вчера министър Василев си разреши да употребява профила си в известна обществена мрежа, с цел да изиска от управлението на „ Левски “ да „ оцени по достолепие “ това, че той желал да „ помогне “ на Левски, като противното означавало, че „ прозират ползи надалеч от спорта и коректността “.

В тази връзка бихме желали да отправим едно малко, само че красноречиво обръщение като миноритарен акционер на ПФК „ Левски “ София и страна, която ревниво брани клуба.

Уважаеми господин министър на младежта и спорта,

Като прочут юрист би трябвало да сте наясно, че премереният изказ е основополагащ за всяко сполучливо ръководство. Обвинения за „ ползи надалеч от спорта и коректността “ от устата на един министър са прекомерно съществени, с цел да бъдат подминати с лека ръка.

Следва да изтъкнем, че откакто си позволявате да говорите за такива, то неотложно би трябвало да конкретизирате какви са тези ползи и при потребност да сезирате даже съответните органи и институции, в случай че са налице учредения за това. В противоположен случай, това са недоказани обвинявания, каквито един министър не може да си разреши да „ подмята “ по сходен метод в общественото пространство, защото това нанася удар по институцията, която съставлява и въздейства на публичното доверие в нея.

Освен това, от една опознавателна среща, която сте имали с управлението на ПФК „ Левски “, е несериозно да се заключи, че предпочитание да „ помогнете “ на клуба (каквото и значение да влагате в този израз) в действителност съществува.

Разбираме, че Ви е мъчно да се абстрахирате от пристрастията си в оранжева багра, само че това не е опрощение за грозното заиграване с най-големия футболен клуб в България, което е присъщо по-скоро на един треторазряден почитател, само че не и на министър положил клетва според Конституцията на Република България.

Призоваваме Ви час по-скоро да докажете с делата си, че не сте „ спуснат “ министър с единствената цел да извърши „ последните стремежи “ на един легендарен предприемач. Очакваме, че оттук нататък ще деянията професионално отношение, предвидливост и безпристрастност. Спортът е за всички и той няма цвят.

УС на концерн „ Синя България “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР