Феновете на Левски може вече и да са забравили за

...
Феновете на Левски може вече и да са забравили за
Коментари Харесай

Скандално избягал от Левски оглави срамна класация

Феновете на Левски може към този момент и да са не запомнили за Хеaн Деса, само че някогашното крило на " сините " още веднъж подсети за себе си и то не с хубаво. Деса и Кристиан Бенавенте се снабдиха със съмнителната чест да оглавят класацията за най-ниско падналите играчи в цялата история на перуанския футбол, написа " Мач Телеграф ".

Хеан Деса и Кристиан Бенавенте са разнообразни като деня и нощта, само че това, което ги сплотява, е неуспехът. Първият изпъква с автентичен гений и неявяване на каквато и да е дисциплинираност. Вторият няма този проблем и като че ли бе предопределен с блестящо бъдеще като младеж на Реал Мадрид, само че то по този начин и не се осъществя. Това е историята на двама перуанци, които не съумяват във футбола. Много други споделят същата орис, само че те имаха всички шансове да реализират нещо съществено, а не да са просто част от пейзажа.
 Хеан Деса още веднъж отхвърлен дисциплинарно
Няма край: Бивш левскар отпратен със скандал от следващ клуб

Играчът неведнъж е нарушавал клубните правилници

Разликите сред двамата стартират с това, че Бенавенте е състезател с чудесно държание, до момента в който Деса е на другия полюс - непрестанно се забърква в проблеми. Бенавенте е отраснал в Мадрид и цялата му кариера се развива в Европа. Деса, въпреки това, идва на Стария континент на 18 години. И двамата притеглят вниманието на перуанските почитатели едвам, когато се прочуват зад граница. В момента Бенавенте е състезател на египетския Пирамидс ФК, до момента в който Деса приключи кариерата си през ноември.

Но да се върнем все още, в който двамата влязоха в новините. Бенавенте и Деса бяха извикани в националния тим за континенталния шампионат на Южна Америка до 20 година през 2013 година Там Бенавенте вкара 2 гола в 8 мача и остави усещане на бърз халф. Деса също показва техника и скорост, като съумя да се разпише един път в границите на шест срещи. Изглеждаше единствено въпрос на време да заиграе и в " А " тима на Перу. И това се случи напълно скоро. Деса бе извикан първо при Пабло Бенгоечеа, а година по-късно дебютира против Венецуела при селекционера Рикардо Гарека. " Мишката ", както го назовават, записа общо шест мача за Перу, нито един от тях в публична среща. Неговото неизменност и липса на дисциплинираност се оказаха основен фактор за решението на треньорите. Освен това той не пасваше на налаганата от Гарека скица.

От своя страна Бенавенте игра последно за националния тим през ноември 2019 година Юношата на Реал Мадрид има 18 мача и 1 гол, само че на 27 година към момента се надява да получи още един късмет. Единственото попадение на Хлапето пристигна против Панама при триумфа с 2:1 през юни 2013 година

Бенавенте и Деса имат и нещо друго, което ги сплотява - на клубно равнище по този начин и не съумяха да се задържат някъде по-дълго. Бенавенте бе в школата на Реал Мадрид от 2002 до 2013 година, а идващите два сезона прекара във втория тим на " кралете ". Последва едва показване в британския МК Донс и две сполучливи години за белгийския Шарлероа. За " зебрите " Бенавенте изигра най-силния си сезон през 2017-18, когато записа 38 мача и означи 11 гола. След това обаче се провали в Нант, Пирамидс ФК и Антверпен.

Кариерата на Деса бе даже още по-хаотична. " Мишката " устоя един цялостен сезон за словашкия Жилина, а оттова насетне последва поредност от неудачи. Той дойде в Левски през май 2016 година, само че през февруари 2017-та реши да не се връща в София за зимната подготовка. На " Герена " го уволниха дисциплинарно, откакто той бе решил да се завърне да играе в родината си. За последно Деса носи екипа на втородивизионния Карлос Стайн, само че преди по-малко от месец разгласи отдръпването си от футбола посредством обществените мрежи. С неговия променлив темперамент нищо чудно това да не е окончателното му решение. През последните години той имаше персонални проблеми и даже името му бе забъркано в риалити предаване в Перу. Освен това бе упрекнат в обезчестяване от актуалната си брачна половинка.

Когато дебютираха за националния тим, всички в родината им чакаха мултимилионни прехвърляния в Европа, само че това по този начин и не се случи. Според transfermarkt.com сега Бенавенте коства 1 милион евро. Най-високата му цена пък е била през 2018 година, когато се е котирал на 5,5 милиона. Деса пък е бил най-скъп през 2015 година, малко преди да подпише с Левски, достигайки до 800 000 евро
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР