Феновете на Левски, които участваха в сбиване в Братислава в

...
Феновете на Левски, които участваха в сбиване в Братислава в
Коментари Харесай

Няма пострадали фенове на "Левски" при безредиците в Братислава

Феновете на " Левски ", които участваха в сборичкване в Братислава в сряда вечер, не са съществено потърпевши. Това сподели ръководителят на Националния клуб на последователите (НКП) Степан Хиндлиян. Фенове на сините, които бяха в Братислава на път към Ружомберок за мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа, са били нападнати от засада.

Те са взели участие в сборичкване с почитатели на полския " Краковия " и холандския " Аякс ".

" Най-актуалната информация е, че всички наши момчета са освободени и няма нито един арестуван в арестите в Братислава. Задържани са били 45 българи разследване на това, което се е случило нощес. Всички те са към този момент свободни. Словашката полиция е работила бързо и незабавно е открила, че те са жертва на засада ", сподели Хиндлиян в ефира на " Здравей, България " по Нова.

" Няма информация за потърпевши българи, в противен случай. Групата български последователи е била атакувана от двойно, даже повече от това, на брой поляци и холандци. Познавам съвсем всички, приказвах с много огромна част от момчетата. Доколкото знам, те ще стигнат до стадиона и ще поддържат " Левски ".

За повторно почитателите на " Левски " вземат участие в сборичкване при посещение на тима в Европа. Преди две години това се случи в Хърватия преди мач с " Хайдук " (Сплит).

" Искам да уточня е, че българските почитатели са били нападнани от полски и от холандски футболни ентусиасти. Този случай се случва в центъра на Братислава, има доста хора, там е пешеходна зона. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинявания ", сподели посланикът на България в Словакия Йорданка Чобанова пред БНР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР