Феновете на Golf могат да си отдъхнат. Последните новини сочат,

...
Феновете на Golf могат да си отдъхнат. Последните новини сочат,
Коментари Харесай

Електрическият Golf се завръща?

Феновете на Golf могат да си отдъхнат. Последните вести сочат, че именитият модел ще премине в електрическото измерение и ще бъде част от напълно електрифицираната гама на колоса Volkswagen . Въпреки че по-ранна информация предполагаше, че актуалният VW Golf може да е последният, съгласно основния изпълнителен шеф на Volkswagen за леки коли емблематичната марка ще продължи да живее.
Volkswagen не се отхвърля от легендата Golf. ID Golf е вероятен
През декември 2020 година Volkswagen приключи производството на своя електрически автомобил e-Golf, защото автомобилният производител се приготвяше за новата епоха на електрическите автомобили. Така или другояче електрическият Golf беше временен модел, основан на платформа за мотор с вътрешно горене. А по-късно, предходната година, VW разгласи, че възнамерява да приключи производството на моделите си Golf в Северна Америка, като последната моделна година ще бъде 2021 година

Това обаче не означаваше, че е настъпил напълно краят на марката Golf . В неотдавнашно изявление за Autocar основният изпълнителен шеф на VW за леки коли Томас Шафер съобщи: „ Няма да изоставим марката Golf , никога “.

Той изясни това на автомобилното ревю в Лос Анджелис: “Имаме емблематични имена на марки – Golf и GTI. Би било полуда да ги оставим да умрат и да се угаснат безшумно в нощта. Ще се придържаме към логиката на ID наименованията, само че именитите модели ще си носят името. ”
Електрифицирани легенди
Подобно на Ford и GM, Volkswagen преобразува обичани на потребителите марки в електрически, само че автомобилният производител се стреми да построи своя бранд „ ID “, трансформирайки го в синоним на електрическите автомобили. Шафер осведоми, че не е наложително моделите „ ID “ на VW да включват номер като ID.3 или ID.4, акцентирайки модела ID Buzz като образец за това. Според него е напълно реалистично да има ID Golf.

Въпреки по-ранните догатки, че ID.3 ще размени VW Golf, Шафер повтори, че това са два разнообразни модела, добавяйки: „ ID.3 в никакъв случай не е бил правоприемник на Golf, той е по-скоро Golf Plus “. Сегашният модел на VW Golf, осмо потомство, ще се пенсионира към 2027-2028 година, което проправя пътя за евентуален ID Golf.
Какво считат специалистите от медията Electrek?
След като Golf е един от най-разпознаваемите модели на компанията, за какво да не се възползва неговата голяма стойност като бранд и не го преобразува в електрически? Досега доста автомобилни производители просто хвърляха имена на електрически модели, без да ги категоризират по някакъв метод.

Междувременно немският авто производител наподобява се намира на кръстопът, защото съгласно нови отчети основният изпълнителен шеф Оливер Блуме обмисля да се откаже от завода на компанията Trinity на стойност 2 милиарда $ като част от по-големи старания за усъвършенстване на финансите на компанията и създаване на една по-реалистична тактика на компанията за бъдещето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР