Феновете на Формула 1 едва ли са останали очаровани от

...
Феновете на Формула 1 едва ли са останали очаровани от
Коментари Харесай

Формула 1 се разделя с едно от най-популярните си лица и любимец на феновете

Феновете на Формула 1 надали са останали очаровани от новината на вчерашния ден, а точно, че Гюнтер Щайнер повече няма да бъде екипен шеф на " Хаас ".

Причината за фенското неодобрение не е, тъй като " Хаас " има голяма маса последователи по света, а тъй като тиролецът бе безспорният любим на всеки, съврзан с Формула 1.

Още от стартирането на поредицата " Drive to survive " на " Netflix ", която във формат на риалити минисериал наблюдава сезона във Формула 1, Щайнер бързо се трансформира в любимеца на всеки почитател.

Забавният Щайнер, който е италианец по паспорт, само че от онази немскоговоряща част Алпите, очароваше всички с шегите си, непринудения си стила, както и с това, че рядко се притесняваше, че е пред камера и споделяше постоянно това, което му е на уста.

След всеки сезон на " Drive to survive " той изрично печелеше класацията за обичан персонаж, задминавайки с разлика самите водачи, които сякаш трябваше да са основните герои в този спорт.

Но сериалът е едно, а представянето на пистата напълно друго нещо, като след 10 години отпред на " Хаас ", Щайнер се разделя с отбора.

Той не е уволнен, а просто изтеклият на 1 януари негов контракт не бе възобновен, като главната причина е недоволството на американския притежател Джини Хаас от последното място при конструкторите през последния сезон.

В известието, с което " Хаас " разгласи раздялата с Щайнер бе маркирано, че тимът е наясно с неговата роля в популяризирането на Формула 1 отвърд океана и в припознаването на " Хаас " като американски отбор, само че спортните резултати са незадоволителни.

Щайнер даже сложи връх по продадени тениски, такива с неговия лик, които почитателите изкупуваха, само че на този стадий той ще остане надалеч от Формула 1.

Неговото място заема японецът Аяо Комацу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР