Феновете на Ботев са в протестна готовност заради Колежа. Те

...
Феновете на Ботев са в протестна готовност заради Колежа. Те
Коментари Харесай

Бултрасите: Няма да отстъпим от позицията си за завършване на 100% покритието на стадиона

Феновете на Ботев са в протестна подготвеност поради Колежа. Те изпратиха отворено писмо до всички поддръжници на тима, както  и до кмета на Пловдив Здравко Димитров, в което упорстват да бъде приключено 100% покритието на стадиона.
Прочетете още

Вижте цялото писмо, без редакторска интервенция:

ДО ВСИЧКИ ЖЪЛТО ЧЕРНИ ФЕНОВЕ,

ДО ЗДРАВКО ДИМИТРОВ (КМЕТ НА ГРАД ПЛОВДИВ)

Уважаеми Ботевисти,

На 30.08.2022г. сред 16:00ч. и 18:00ч. беше извършена среща сред представители на жълто-черната общност в лицето на представители на Бултрас, Сдружение ПФК Ботев и КПБП, а от другата страна бяха Здравко Димитров (кмет на град Пловдив), Пламен Райчев (заместник-кмет на град Пловдив), Атанас Чилингиров, Атанас Ангелов (надзор), Илиян Филипов (собственик на ПИМК).

В началото на срещата бе изискана информация от строителя за това какъв брой ще коства завършването на стадион „ Христо Ботев “ по плана, за който мечтаем всички. Същият изяви терзания по отношение на ангажирането с точна сума, защото до ден сегашен към момента няма цялостната планова документи, която го стопира да направи цялостна количествено-стойностна сметка. Сметка, за която имаме обезпечени 37 млн. лв. от страна и община, извоювани с големите старания на жълто-черната общност.

На въпроса за какво към момента няма цялостната планова документи за стадиона се нае да отговори господин Атанас Ангелов (надзор), който посочи 3 казуса, които „ спъват “ предаването на цялостната планова документи. В идващите редове ще се опитаме да Ви срещнем в резюме с трите казуса и решението им:
Проблем с таблото на стадиона – нямало документално мнение от общината (възложител) къде желаят да е таблото и по какъв начин да бъде сложено. Изговорени са 2 разновидността на няколко срещи, само че в последна сметка се е наложило арх. Савов да изпрати официaлно писмо (от 28.08.2022г.), с което пита публично възложителя за решение.
Решение: Днес (31.08.2022г.) Здравко Димитров даде обещание да подпише и изпрати формален отговор, с което да позволи проблем 1.
Проблем с озвучаването – макар неразбираемите пояснения за съответния проблем и неговото позволение след напън от наша страна и триминутен диалог сред гореспоменатите лица те дадоха обещание, че и този проблем ще бъде решен…Проблем с паркоместата към стадиона – проблем, който имат всички игрища в България. Оказа се, че и тук има елементарно решение – 2 писма сред възложител и контрол.
Толкова за двучасовата среща. Нека всеки самичък си направи изводите би трябвало ли почитателите да участват на среща, на която да координират диалог сред възложител, контрол, проектант и строител, с цел да се разменят 3 писма (за проблем 1 и 3) и да се организира триминутен диалог (за проблем 2), от които най-сетне да се даде цялостната документи, която е нужна за правене на КСС за цялостното строителство на стадиона и най-много цената на покритието на стадиона с козирка.

Уважаеми жълто-черни почитатели, НЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ!

Ние изстрадахме 10 години селско робство! Изстрадахме да бъдем покрай тима си в най-срамната част от историята му! Бяхме до Него по пътя до завръщането му в елита във всеки мач, във всяко село! Изплатихме задълженията на клуба ни, които бяха фиктивно начислени поради политическите игри, с които НАШИЯТ БОТЕВ нямаше общо! Страдаме всеки мач, в който би трябвало да посрещаме съперниците си на подготвителната база в Коматево! Осигурихме финансиране за строителството освен на нашия стадион, а и на доста други в цяла България! Наслушахме се на безчет неистини и празни обещания за Колежа!

От през днешния ден още веднъж сме в режим за протестна подготвеност, защото не можем да приемем продължаващите безхаберие и прекачване на отговорност от участниците в строителството! Днес сме изправени пред подготовката за нова борба! Време е да изиграем най-важния мач, който сме длъжни да спечелим поради бъдещите генерации!

В обява в една от обществените мрежи през днешния ден (31.08.2022г.) строителят публично декларира, че с обезпечените от община Пловдив 12 млн. лв. ще построи единствено металната структура на покривната козирка на стадион „ Христо Ботев “, поради което всички фенски организации изрично заявяваме, че НЕ ПРИЕМАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОКРИВНАТА ЧАСТ НА СТАДИОНА САМО С МЕТАЛНАТА СИ КОНСТРУКЦИЯ, А НАПЪЛНО ЗАВЪРШВАНЕ В РАМКИТЕ НА ДОГОВОРЕНИТЕ СРЕДСТВА!!! НИТО ЕДИН ФЕН НА БОТЕВ ПЛОВДИВ НЯМА ДА СТЪПИ НА КОЛЕЖА ПРЕДИ СТАДИОНЪТ ДА Е ПОКРИТ ИЗЦЯЛО С КОЗИРКА, КАКТО ОБЕЩАХТЕ!!!

Уважаеми господин Здравко Димитров,

Убедени сме, че не е належащо да припомняме по какъв начин и за какво бяха отпуснати тези средства! Убедени сме, че Вие персонално като жител и кмет на Пловдив няма да се съгласите да приемете количествено-стойностна сметка, от която да е видно, че за 12 милиона лв. няма да имаме приключена козирка на обект от национално значение поради бъдещата категория на оборудването! Убедени сме, че помните, а в случай че не, може да се обърнете към Общинския съвет на град Пловдив, с цел да ви напомнят, че парите бяха отпуснати единствено и само за създаване на цялостната козирка на стадион „ Христо Ботев “! Убедени сме, че ще отбраните интереса на всички пловдивчани и няма да позволите „ Колодрум 2 “! Бъдете сигурни, че няма да отстъпим от позицията си за довеждане докрай на 100% покритието на стадиона и този път ще реализираме задачата си!

Уважаеми заинтригувани лица (възложител, контрол, строител, архитект), подсещаме, че с всеки минал ден пропускате опцията да запишете имената си със златни букви в историята на най-стария клуб в България! Ние, жълто-черната общественост, ще изстрадаме и всяка борба, обвързвана с най-голямата ни фантазия, а точно завръщането ни в НАШИЯ ДОМ във типа, в който всеки мечтае и с финансирането, което ние извоювахме освен за нас, а и за доста други тимове в България!

Няма да скрием и ясно ще усетите разочарованието ни от това, че сте осакатили визията на стадиона, като еднолично, без координиране с нас, сте трансформирали плана на централния вход. Промяната в лицето на стадиона, а точно стъклената фасада, която трябваше да бъде най-представителна, с ламарина от на ниска цена вид, което понижа себестойността на плана. Себестойност, която колкото и да намаляте, а ние колкото и повече дофинансирания да договаряме – средствата все недостигат (дори при намаляващи сега цени на материалите), с цел да бъде приключен по този начин мечтаният дом по мечтания план!

P.S. Защо и по какъв начин разбрахте, че средствата от 37 млн. лв. няма да доближат за изцяло довеждане докрай на козирката на стадиона в случай, че се чака финалната планова документи, след която ще се направи цялостна количествено-стойностна сметка едвам през идната седмица?

Този път ще бъдем непоколебими! Проявете мъдрост или се подгответе за следствията!

Обединени фракции Бултрас, Сдружение ПФК Ботев Пловдив, КПБП
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР