Фенове на Зенит, присъствали в Тронхейм за мача срещу Розенборг

...
Фенове на Зенит, присъствали в Тронхейм за мача срещу Розенборг
Коментари Харесай

Фенове на Зенит изпотрошиха стадиона на Розенборг

Фенове на Зенит, участвали в Тронхейм за мача против Розенборг от Лига Европа, са упрекнати във вандализъм и расизъм към нигерийския футболист Самуел Адегбенро.

"Чухме ги по време на почивката сред полувремената, няколко индивида бяха, които пееха расистки възгласи. Беше извънредно, " цитира един от локалните почитатели на Розенборг норвежкото издание NRK.

Руските почитатели нанесли и съществени вреди на стадион "Леркендал ", настояват още очевидци.

"Те скачаха от горната страна, блъскаха и чупеха седалките. Вероятно най-малко 70-80 седалки са изцяло унищожени, " изясни шефът на сигурността на стадиона Арне Енгро.

Делегатът на УЕФА е бил осведомен и персонално е ревизирал вредите.

Появи се и информация, че почитателите на Зенит са ранили и норвежки стюард, само че от съветския клуб изрично отхвърлиха това.

В изказване Зенит разгласи, че не може да носи отговорност, защото стадионът не е бил приспособен за гостуващи почитатели, като е трябвало на трибуната за посетители да има специфични седалки, а не общоприети. От съветския клуб оповестиха още, че стадионът в Тронхайм не е екипиран със модерна система за сигурност и видеонаблюдения, и съгласно тях мачът е минал без съществени катастрофи.

Зенит отхвърля изрично и обвиняванията в расизъм.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР