Фенове на Левски са пострадали в хърватския град Задар преди

...
Фенове на Левски са пострадали в хърватския град Задар преди
Коментари Харесай

Тежка нощ за част от фенове на Левски в Сплит

Фенове на Левски са потърпевши в хърватския град Задар преди днешното посещение на „ сините “ на Хайдук (Сплит) в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, осведоми „ Дарик Радио “,цитирани от Sporta.bg

Инцидентите сред двете агитки са станали на към 150 км от Сплит, откакто ултраси на Хайдук пътували до Задар, с цел да търсят конфликти със ентусиасти на Левски. Една гола на българите е била запалена, а почитателите на „ сините “ са потърпевши от огъня, пробвайки да спасят своите документи в автомобила. Те са потърсили лекарска помощ в локалната болница.

Полицията в Задар не е съумяла да се оправи с двете агитки. Едно момче е със счупена глава и е настанено в клиника дружно с още шестима последователи на Левски. 20 българи за задържани.

„ В Задар сме, с цел да може да подкрепим Левски в Сплит. Полицията не съумя да се оправи с ситуацията. На задържаните наши момчета несъмнено ще бъдат повдигнати обвинявания “, разкри пред радиото Степан Хиндлиян – ръководител на Националния фенклуб на Левски.

Консулката на България в Хърватия ще отиде в Задар, с цел да се запознае със обстановката. Напрежение имаше и в самия Сплит, където ултраси на домакините обикаляха, с цел да търсят разпра с гостуващата агитка на „ сините “. Умишлено е търсена борба с всеки, който е сметнат за последовател на Левски. Това е довело до намесата на полицията, която не е разрешила на българите да се разхождат свободно из Сплит.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР