Фенове на Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската

...
Фенове на Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската
Коментари Харесай

Граждани взеха нещата в свои ръце: Фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред МОЧА

Фенове на „ Левски “ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на руската войска, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера. Атаката стана към час след успеха на „ сините “ над израелския „ Апоел “ (Беер Шева) с 2:1.

Агитката издигна транспарант с надпис „ Демонтаж “, а откакто счупиха плочата, написаха със спрей „ Искаме български монумент “, оповестява „ 24 часа “.

„ Дойдоха към 20-30 индивида от агитката на ‘Левски “, множеството с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах тъкмо. Всичко стана за минута- две. Успях да фотографирам единствено края “, написа във фейсбук Геновева Кръстева и ползва видео от офанзивата.

В клипа се вижда и полиция. Засега не е ясно какъв брой души са задържани.

Преместването на паметника, прочут и като МОЧА – Монумент на Окупационната Червена Армия, е тематика, за която се приказва у нас от години. По-голяма част от българите, и в частност софиянци, от години желаят демонтирането му в. С встъпване на власт на новото държавно управление отговорността за преместването на паметника се трансферира на Столична община, а решението за премахването има.

Затова и хора, най-вече последователи на „ Левицата “ и „ Възраждане “ отидоха пред него с палатки – с цел да го бранят.

След офанзивата на футболните почитатели на място отидоха и третостепенни политици като Мая Манолова и някогашния вътрешен министър Румен Петков. За страдание те не обърнаха никакво внимание на обстоятелството, че в действителност протестиращите упорстват за промяната на руския монумент с български подобен, а са се хванали в безсмислена и съмнителна отбрана на непознат паметник, знак на една несъществуваща към този момент империя.

Именно поради бездействието на институциите и част от политиците, жителите най-сетне взеха решение да вземат нещата в свои ръце.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР