Фенове на Бразилия и Аржентина се клаха с мачетета преди

...
Фенове на Бразилия и Аржентина се клаха с мачетета преди
Коментари Харесай

Стана страшно! Първи жертви около истерията със Световното в Русия! Загинало е дете

Фенове на Бразилия и Аржентина се клаха с мачетета преди старта на Световното състезание в Русия. Драматичните събития обаче са от Бангладеш, където локалният град Мадаргаж очевидно е разграничен сред двата латино гранда.

Боевете са довели до тежки пострадвания на мъж и сина му, които са в болница с заплаха за живота, а 12-годишно момче почина при опита си да закачи знаме на Бразилия на електрически дирек.

" Провеждат срещи, на които си провеждат боеве. Напрежението е голямо ", разяснява шефът на полицията в града Мохамад Рафик пред Агенция Франс Прес, представена от Блиц.

В страната обмислят възбрана на продажбата и проявлението на всевъзможни непознати флагове по времето на Мондиала.

" Това е комплекс за непълноценност. Много хора в Бангладеш не знаят къде се намират Бразилия и Аржентина, нямат кръвна, езикова или всевъзможен тип връзка с тях, само че ги харесват, тъй като знаят, че са мощни ", разяснява локалният професор по социология Нахал Карим.

Спортният публицист М.Кайзер изясни повода за споровете.

" Пеле е добре прочут у нас. Има го в учебниците, тъй че е обикновено хората да го знаят и да харесват Бразилия поради него. След 1986 година обаче доста хора заобичаха Аржентина поради Марадона. Мисля, че тогава стартира съперничеството сред почитателите на двата тима у нас ", добави Кайзер пред Агенция Франс Прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР