Фенове ли сте на тенис звездите Рафаел Надал и Анди

...
Фенове ли сте на тенис звездите Рафаел Надал и Анди
Коментари Харесай

Спортът падел започва да се разраства в България с подкрепата на DECATHLON

Фенове ли сте на тенис звездите Рафаел Надал и Анди Мъри? Или може би сте футболни ентусиасти и сте фенове на голмайстора на Ливърпул Мохамед Салах? Всички те пък са почитатели на новия и бързо набиращ известност спорт падел. Чували ли сте за него?

Паделът се основава през 60-те години на XX век в Мексико и сега е един от най-бързо разрастващите се спортове в Европа и Америка. В Испания даже е съумял да се подреди на второ място по известност след футбола. Той към момента може да бъде наименуван оригиналност за България, само че това е на път да се промени, с помощта на напъните на спортната верига Decathlon. Вижте какво съставлява паделът, на какво дължи все по-големият международен интерес към него и къде може да го изпробвате.

Как се играе падел

Този спорт може да бъде избран като композиция от тенис и скуош. Участват четирима играчи, разграничени на два тима от по двама души. От тениса е взел разпоредбите и точкуването. Целта на играчите е да уцелят с топката полето на съперника. Мачът се разделя на сетове, а те – на геймове. За приключен се счита сет, в който някой от тимовете е спечелил 6 гейма с разлика 2 гейма от втория. При еднакъв резултат от по 6 гейма, спечелилият в сета се дефинира с тайбрек. Точките в гейма са 15, 30, 40, гейм, а в тайбрека – от 1 до 7.

Сходството със скуоша идва от съществуването на стени около корта, които имат присъединяване в играта. Ако бъдат уцелени непосредствено стените към противниковото поле, ударът се смята за навън. Ако обаче топката към този момент е тупнала в полето, играчите могат да употребяват рикошетите в стените като част от своята игра. Това прави спорта извънредно динамичен, ударите – разнородни, а играта – забавна и непредвидима.

Сред най-съществените преимущества на падела е и фактът, че той не изисква специфична подготовка или доста тренировки. Всеки може да го практикува, освен това – с другари. Групата

от 4 индивида е задоволително огромна, с цел да бъде заниманието качествено и задоволително дребна, с цел да е лесна за организация.

Къде можем да упражняваме падел

Липсата на задоволително на брой подготвителни бази беше причина дълго време у нас този атрактивен спорт да остане неизвестен. Спортната компания Decathlon обаче взе задачата за развиването му в България драговолно и към този момент са факт най-новите стадиони в София. На 23 септември бяха открити новите падел кортове на територията на магазин Витоша.

Всички, които се намират в София ще могат да се възползват и от удобството на новата онлайн платформа за запазване на спортни обекти и събития. Тя дава опция на всеки искащ да види графика със свободните часове за падел кортовете на Decathlon и да резервира комфортен час за подготовка на своя тим.

От компанията анонсираха, че скоро следва да бъде налична и нова падел локация. В Decathlon Подуяне също ще бъдат открити два корта доста скоро.

 Декатлон тенис
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР