Феноменалното представяне на РБ (Лайпциг) в дебютния за клуба сезон

...
Феноменалното представяне на РБ (Лайпциг) в дебютния за клуба сезон
Коментари Харесай

Лайпциг не се огъна срещу Зенит и не спира да пише история

Феноменалното показване на Република България (Лайпциг) в дебютния за клуба сезон в европейските шампионати води състава до 1/4-финалите в Лига Европа. Това стана факт, откакто отборът от Германия удържа 1:1 при визитата си на Зенит и след 2:1 преди седмица излиза краен победител с 3:2.

Жан-Кевин Огюстен заби скъпоценното попадение за Разенбалшпорт след 22 минути, а в края на полувремето Себастиан Дриуси. Цялото второ полувреме мина с офанзиви и пред двете порти, а в 82-ата минута Тимо Вернер пропусна дузпа за Лайпциг.

#ЗенитРБЛейпциг pic.twitter.com/zg7WlV3HVv
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) March 15, 2018
Както и в първата среща на “Ред Бул Арена”, и в този момент представителят на Бундеслигата имаше по-добрите положения. Домакините удариха и една греда, само че натискът им беше по-скоро бурен. В същото време играчите на Лайпциг демонстрираха експедитивност в офанзива, само че по този начин и не съумяха да се подсигурят с втори гол.

Това трябваше да стори Вернер в 82-ата минута, когато завоюва углавен удар, само че немският национал загуби разногласието с вратаря Андрей Луньов.

В заключителните секунди Вернер показва забележителен спринт и изведе Брума, само че и той не беше прецизен от отлична обстановка.

В последна сметка пропуските на германците не се оказаха съдбовни, тъй като селекцията на Роберто Манчини не съумя да вкара конфликта в продължения.

Soak it up, boys You're among the last 8 teams in the @EuropaLeague!

#ExpeditionEuropa #UEL #ZENRBL pic.twitter.com/EwWoYlOcbm
— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) March 15, 2018
СТАТИСТИКА И МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Лига Европа 1/8 кръг, четвъртък 15 март  Зенит 1:1краен резулат  Република България (Лайпциг)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР