Феноменално представяне на българския вратар Димитър Митов бе в основата

...
Феноменално представяне на българския вратар Димитър Митов бе в основата
Коментари Харесай

Български страж изхвърли Нюкасъл от ФА Къп

Феноменално показване на българския вратар Димитър Митов бе в основата на огромния потрес от шампионата за ФА Къп!
24-годишният пазач пази извънземно за своя Кембридж Юнайтед и е с съществена заслуга за успеха с 1:0 като посетител на Нюкасъл в мач от третия кръг.

Над 51 000 фенове на " Сейнт Джемсис Парк " видяха изумителните прояви на Митов, който направи 12 спасявания и отчая нападателите на " свраките ". Върхът в изявите на българина пристигна в 95-та минута, когато " извади " на пръв взор невъзможна топка, която влизаше в мрежата му. На два пъти в помощ на нашето момче се притече и VAR, който поддържа справедливите решения на асистентите да анулират голове на Нюкасъл поради засади.

Историческият гол за Кембридж Юнайтед вкара Джо Айрънсайд в 57-та минута, хвърляйки огромната бомба в шампионата за Купата на Англия. Отборът на Димитър Митов е 16-и в Лига 1, третото равнище на британския футбол.

Българският вратар е на 24 години, като е артикул на школата на Чавдар Етрополе. През 2013 година се причислява към Чарлтън Атлетик, като пази поредно в юношеските и младежките обединения на клуба, само че по този начин и не стига до мъжкия състав. От август 2017 година е в Кембридж Юнайтед, като в последните три сезона е корав титуляр.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР