Феноменалната серия на Ига Швьонтек продължава - полякинята записа 35-а

...
Феноменалната серия на Ига Швьонтек продължава - полякинята записа 35-а
Коментари Харесай

Ига Швьонтек шампион! Полякинята прегази прегази Коко Гоф

Феноменалната серия на Ига Швьонтек продължава - полякинята записа 35-а поредна победа и победи за повторно на Откритото състезание на Франция. Тя завоюва конкуренцията от Големия шлем и през 2020-а година.

На тазгодишния край Швьонтек разруши с 2:0 сета (6:1, 6:3) 18-годишната американка Коко Гоф, като мачът продължи малко повече от един астрономически час, с акуратност 68 минути.

Швьонтек не остави никакви шансове на противничката си. Спечели с лекост първия сет. Макар че през втората част Гоф оказа известна опозиция, международната №1 беше доста безапелационна в ударите си и ретурите.

Пореден шампионат Швьонтек е непоклатима и победи в Париж единствено с един изгубен сет. През втората седмица от Ролан Гарос тя беше безгрешна и не загуби нито един сет.

Швьонтек влезе във финалната среща като безспорен любимец против дебютантката на това равнище в шампионатите от Големия шлем Гоф. Пред погледа на своя съотечественик Роберт Левандовски 21-годишната полякиня показва безапелационното си предимство през цялото време и даде единствено един гейм на съперничката си в първия сет.

Във втората част 18-годишната Гоф, която не загуби нито един сет по пътя си към финала, подвигна равнището си на игра и проби за преднина от 2-0. След това обаче Швьонтек още веднъж пое надзор над събитията и взе пет следващи гейма, с цел да се приближи на гейм от триумфа. Гоф понижи изоставането си на 3-5, само че по-късно полякинята затвори мача на личен сервис по-късно над един час игра.

Статистиката от срещата удостовери преимуществото на Швьонтек, като тя приключи с 18 печеливши удара и 16 непредизвикани неточности, осъществя пет пробива и завоюва 56 % от точките на сервис на Гоф. От своя страна американката записва 14 уинъра и 23 неточности.

По този метод Швьонтек завоюва шеста поредна купа от Тура и втори трофей от Големия шлем, осигурявайки си 2,2 милиона евро от наградния фонд, до момента в който съперничката ѝ Коко Гоф ще получи чек за 1,1 млн. евро. Полякинята към този момент има голяма преднина на върха на международната класация, до момента в който от понеделник Гоф ще се изкачи на рекордното в кариерата си 13-то място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР