Феникс Плевен ЕООД - фирмата, в която преди вчера МВР

...
Феникс Плевен ЕООД - фирмата, в която преди вчера МВР
Коментари Харесай

Плевенската фирма е без разрешение да гори отпадъци

" Феникс Плевен " ЕООД - компанията, в която преди през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи стартира инспекция по аферата с боклука - има издадена регистрация за отнасяне на неопасни боклуци на площадката гр. Плевен, само че няма позволение да изгаря боклуци. Това оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен по отношение на следствието, което стартира за импорт на италиански отпадък в България.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен декларират, че в индустриалната зона, на територията на някогашния цех МИР, на компанията не са позволени действия по изгаряне на боклуци, нито на рискови и болнични боклуци.

През 2019 година Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен е направило пет инспекции за активността на сдружението, като последните от тях са на 9.10.2019 година, 28.11.2019 година и на 19.12. 2019 година взаимно с Икономическа полиция. При инспекциите е установено осъществяване на заложените в регистрационния документ действия по подбиране и преработване на неопасни боклуци. Констатирано е, че отпадъците се съхраняват в рамките на площадката на сдружението, която е оградена, с пропусквателен пункт и положена трайна настилка. Обособени са сектори за предпазване на признатите боклуци.

Количествата съхранявани и третирани на площадката боклуци не надвишават позволените количества в издадения от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен регистрационен документ за осъществяване на действия по отнасяне на боклуци. Сортирането на отпадъците се прави в закрито помещение. Част от отпадъците са балирани, което ги защищава от прахосване при превозване.

За отпадъците са показани всички изискуеми по законодателство документи и се води съответната отчетност. На площадката се реализират действия по подбиране и преработване на боклуци от импорт и локални такива в количества, според издадените разрешителни. Не се планува депониране на отпадъците, защото те са напълно рециклируем материал, който се влага като суровина за следваща обработка.

Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен е предоставила на способените органи цялата налична информация за активността на сдружението и оказва подпомагане за изясняване на случая.

Припомняме, че преди месец от страна на италианските чиновници на реда бе разкрита незаконна скица за експорт на отпадък, като името на България също бе забъркано. Първоначално българските управляващи отхвърлиха да разполагат с информация за това. От Министерство на околната среда и водите също отхвърлиха.

Преди два дни вечерта Министерство на вътрешните работи стартира инспекция и започва следствие на компанията в Плевен, като до този миг няма обаче удостоверение на изказванията, че отпадък се внася у нас от италианската мафия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР