Финикс вижда температури над 109 градуса за 31-ви пореден ден

...
Феникс кипи през своя 31-ви пореден ден с най-малко 110
Коментари Харесай

Феникс кипи през своя 31-ви пореден ден с най-малко 110 градуса по Фаренхайт (43,3 по Целзий), а други части на страната се борят в неделя с рекордни температури след седмица, в която имаше значителни части от населението на САЩ, подложени на екстремни горещини.

Националната метеорологична служба каза, че се очаква Финикс да се покачи до 112 F (44,4 по Целзий) преди края на деня.

Юли е бил толкова парен досега, че учените изчисляват, че ще бъде най-горещият месец, регистриран някога и вероятно най-топлият, който човешката цивилизация е виждала. Световната метеорологична организация и службата за изменение на климата Коперник на Европейския съюз в четвъртък обявиха юли за рекордно поразителен.

Историческата жега започна да взривява долната част на югозападната част на САЩ в края на юни, простирайки се от Тексас през Ню Мексико и Аризона и в пустинята на Калифорния.

В неделя огромен горски пожар, който излезе извън контрол в националния резерват Мохаве в Калифорния, се разпространи бързо сред непостоянни ветрове, докато пожарникарите съобщиха за напредък срещу друг голям пожар на юг, което наложи евакуации.

Пожарът в Йорк, който избухна в петък близо до отдалечения район на каньона Карътърс на резервата, изпрати огромен стълб дим, видим на почти 100 мили (160 километра) от другата страна на щатската граница в Невада.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР