ФЕНИКС (АП) — Нацията навахо планира във вторник да тества

...
ФЕНИКС (АП) — Нацията навахо планира във вторник да тества
Коментари Харесай

Навахо планира да тества границите на племенния закон, ограничаващ транспортирането на уран на нейна земя

ФЕНИКС (АП) — Нацията навахо възнамерява във вторник да тества границите на племенния закон, който дефинира изискванията за превозване на уран на нейната земя до заповядвайки на племенната полиция да спре камионите, пренасящи рудата, и да се върне в мината, където е добита в северна Аризона.

Но преди племенната полиция да успее да настигне два полукамиона по федералните автомагистрали, те научиха транспортните средства под контракт с Energy Fuels Inc. към този момент не бяха в резервата.

Президентът на Навахо Буу Нигрен даде обещание да извърши проекта за въвеждане на пътни блокади, до момента в който племето създава разпореждания за първите огромни доставки на уранова руда през резервата в години.

„ Очевидно висшите съдилища ще би трябвало да ни кажат кой е прав и кой крив “, сподели той пред Асошиейтед прес. „ Но в това време вие сте в рамките на нацията навахо. “

Племето одобри закон през 2012 година, който като цяло се опълчва на превозването на радиоактивен материал на неговата земя. Законът обрисува...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР