ФЕНИКС (AP) — Докато превръща Алабама в най-великата династия на

...
ФЕНИКС (AP) — Докато превръща Алабама в най-великата династия на
Коментари Харесай

Алабамската династия на Ник Сабан подхранва 20-годишното господство на Югоизточната конференция в колежанския футбол

ФЕНИКС (AP) — Докато трансформира Алабама в най-великата династия на колежанския футбол, Ник Сабан оказа помощ на Югоизточната конференция да се трансформира в епицентър на спорта.

Сабан се пенсионира в сряда след 17 сезона отпред на Алабама. Той завоюва шест национални шампионата с Crimson Tide и купа на BCS с LSU за 22 сезона като основен треньор в SEC.

„ Винаги сме имали хора, които дефинират стандарта за високи достижения “, сподели SEC Комисар Грег Санки, който беше във Финикс на конгреса на NCAA, когато научи новината за пенсионирането на Сабан.

Санки съпостави Сабан с великите SEC в други спортове, като Скип Бъртман, който завоюва пет колежански международни серии с LSU бейзбол, и починалия Пат Съмит, който изведе Лейди Волс от Тенеси до осем шампионата на NCAA по баскетбол.

„ Винаги сме се облагодетелствали като лига от хора, които имат високи достижения във всевъзможни разнообразни кампуси. Той ни оказа помощ да станем по-добри. Всеки желае този планински връх. И той е постигнал доста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР