Фенът на бейзбола Кори Юманс, който във вторник улови рекордния

...
Фенът на бейзбола Кори Юманс, който във вторник улови рекордния
Коментари Харесай

Фенът, който улови рекордния 62-ри хоумрън на Аарън Джъдж, е получил предложение от 2 млн. долара за топката

Фенът на бейзбола Кори Юманс, който във вторник улови рекордния 62-ри хоумрън на звездата на Ню Йорк Янкис Аарън Джъдж, получи предложение да продаде топката за 2 милиона $.

Джей Пи Коен, който е президент на компания " Мемъри Лейн " в Тъстин, Калифорния, сподели пред Асошиейтед Прес, че е изпратил публична оферта на стойност 2 милиона $ на мъжа, който сграбчи историческия сувенир по време на мача на стадион " Лайф Фийлд " в Арлингтън, щата Тексас.

Коен добави, че към момента не е получил отговор от Юманс.

" Мисля, че това е оферта, която е много над цената, която той би получил другаде, в случай че реши да продава топката ", сподели Коен.

Юманс бе на един от първите редове в секция 31 на лявата част на стадион " Лайф Фийлд ", когато улови скъпата за колекционерите топка.

62-рият хоумрън на Аарън Джъдж е безспорен връх за Американската лига в границите на един сезон. До момента върхът се държеше от Роджър Марис, който има 61 хоумръна за един сезон. Пред Джъдж има шестима други бейзболисти с повече хоумръни, като максимален брой реализира Бари Бондс, който има 73. Постиженията и на шестимата играчи от Националната лига обаче са реализирани с помощта на потреблението на разнообразни стимулиращи препарати в интервала от 1998 до 2001 година. Това прави и резултата на Джъдж от 62 хоумръна толкоз важен в очите на огромна част от почитателите на бейзбола.

В момента най-скъпо продадената бейзболна топка е на бейзболиста Марк МакГуайър. Тя смени притежанието си за 3 милиона $, когато през 1998 година той реализира невижданите до тогава 70 хоумръна в границите на един сезон.

Коен сподели, че в случай че Юманс одобри офертата му, той е подготвен да даде чартърен на Ню Йорк Янкис топката на Джъдж. Така тя ще може да бъде сложена в музея на " Янки Стейдиъм ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР