Фен на футболния Ботев се измъкна от 1000 лева глоба,

...
Фен на футболния Ботев се измъкна от 1000 лева глоба,
Коментари Харесай

Фен на Ботев отърва солена глоба, наложена му за хвърлени димки в дербито с Локо

Фен на футболния Ботев се измъкна от 1000 лв. санкция, наложена му след дербито Локомотив-Ботев през септември предходната година. Той е получил наказването тъй като е упрекнат, че е хвърлял димки и е употребявал пиротехнически средства, само че твърди, че просто е криел лицето си, с цел да се защищити от дима.
Прочетете още
На 03 септември 2022 година ентусиастът посетил футболната среща от 9-ти кръг на „ Първа професионална футболна лига “ сред ПФК „ Локомотив “  Пловдив и ПФК “Ботев “ Пловдив, която се провела на стадион Локомотив в парк Лаута. Той следил срещата от обособена зона за почитатели на ПФК Ботев Пловдив.

По време на осъществяване на срещата вътре в обособената зона към 20:50 часа, били запалени пиротехнически материали и седалки, които провокирали мощно димене. Димът се насочил към него и той неведнъж слагал и свалял маската си. Същият сторил това над 10 пъти от началото до края на дуела. Това държание на нарушителя и запалените факли и димки били видяни от намиращите се на терена полицейски чиновници, които следили публиката за дейности, с които се нарушава реда и се характеризират като спортно безчинство.

След края на срещата му съставили акт за определяне на административно нарушаване и получил санкция в размер на 1000 лв.. Той обаче не бил склонен и обжалвал пред Районен съд-Пловдив.

Магистратите решили, че органите на реда са можели да сформират фиш с санкция, вместо АУАН. Освен това, съгласно съда, казусът може да се дефинира като „ незначителен “, тъй като осъщественото закононарушение /в съответния случай административно нарушение/, предвид на неналичието или маловажност на нездравословните последствия, съставлява по-ниска степен на социална заплаха спрямо елементарните случаи на закононарушение от съответния тип.

В кориците по делото се споделя, че фенът неведнъж, само че за малко е поставял маската на лицето си и, че той не е правил други противообществени прояви и не е имал за цел да прикрие самоличността си. Нарушението е можело да се дефинира като „ незначителен случай ” и надлежно административнонаказващият орган е издал незаконосъобразно наказателно разпореждане.

Според съда, по правните си последствия това съставлява освобождение на нарушителя от административнонаказателна отговорност, заради което обжалвания акт предстои на цялостна анулация и следва да бъде анулиран.

С оглед на това разноските по делото в размер на 500 лв. остават за сметка на МВР-Пловдив.

Решението предстои на обжалване в 14–дневен срок
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР