Фен клубът на Локомотив Пловдив продължава традицията да влиза в

...
Фен клубът на Локомотив Пловдив продължава традицията да влиза в
Коментари Харесай

Инициативата Баскетбол в училищата набира скорост в Пловдив

Фен клубът на Локомотив Пловдив продължава традицията да влиза в пловдивските учебни заведения със своята стратегия за запознаване на децата с известни спортисти, и с цел да предизвика интереса им към спорта. Кампанията започва с футболния тим, а в този момент към учебните заведения пое и баскетболния.

Едно от първите учебни заведения в Пловдив, коeто се възползва от самодейността е СУ " Пейо Яворов ", което одобри баскетболистите на Локомотив на спортния си празник.

" Образованието и в частност ученето, взаимно със спорта вървят ръка за ръка, и те са допълващи се за целия развой. Благодарение на него те построяват своя темперамент, възприятие за приемливост, за великодушие, и не на последно място за партньорство в отборните игри ", съобщи пред камерата на Българска национална телевизия Пламен Стоилов - шеф СУ " Пейо Яворов ".

" Тези, спортисти, които са изявени в своята област, имат опцията да покажат, да опишат от първо лице на нашите възпитаници своя живот, своя образец и те да се допрян, и може би ще бъдат положителния образец за в бъдеще ", добави още Стоилов.

От баскетболният Локомотив с подготвеност се включват в заниманията с деца. От клуба имат вяра, че това е най-прекият път децата да се срещнат и усетят тръпката от играта. А за какво не и най- надарените да попаднат в школата на клуба и да продължат с дейните тренировки на по- високо спортно равнище.

В момента в детската школа има асортимент за 4 възрастови групи от 10 да 16 годишни.

" Срещата на професионални спортисти с деца е извънредно. Децата обожават както футболните, по този начин и баскетболните тимове и това е едно от главните средства за запалване на децата по спорта, да видят експертите по какъв начин го вършат ", споделя Михаил Андреев - треньор в БК " Локомотив " Пловдив.

Треньорът споделя, че работата с деца му носи голямо наслаждение.

" Това е най- обичаното ми нещо. Децата ме зареждат пъклен доста. Те са откровени. Всичко, което им пристигна на акъла се споделя незабавно, което е пъклен скъпо. Деца, спортувайте, стойте по-малко на телефоните. Спортът построява връзки сред вас, дисциплинираност, по какъв начин да работим в екип и не на последно място ще бъдете доста здрави ", насочи зов към подрастващите треньорът.

Кампанията „ Спортувай с Локомотив Пловдив “ набира все по-голяма известност, и от ден на ден учебни заведения се свързват с фенклуба, с цел да се включат в нея. Привържениците на Локомотив споделиха, че от новата образователна година, акцията ще се разрасне и до други обитаеми места отвън Пловдив, като Асеновград, Стамболийски, и околните села в покрайнината.

Автори: Мария Павлова, Стоян Атанасов







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР