Фен играч каза, че използва език на режима на Хитлер, зареден от Откритото първенство на САЩ

...
Ню Йорк — Фен беше изгонен от мач по тенис
Коментари Харесай

Ню Йорк — Фен беше изгонен от мач по тенис на Откритото първенство на САЩ във вторник рано сутринта, след като германският играч Александър Зверев се оплака, че мъжът използва език от нацисткия режим на Адолф Хитлер.

Зверев, поставеният под номер 12, сервираше при 2-2 в четвъртия сет от мача си срещу номер 6 Яник Синър, когато внезапно отиде до съдията на стола Джеймс Кеотавонг и посочи към фена, който седеше в секция зад съдията.

„Той току-що каза най-известната фраза на Хитлер, която съществува на този свят“, каза Зверев пред Keothavong. „Не е приемливо.“

Keothavong се обърна назад и помоли фена да се идентифицира, след което помоли феновете да се отнасят с уважение към двамата играчи. След това, по време на смяната, малко след като Зверев задържа сервис, фенът беше разпознат от зрители, седнали до него, и беше отстранен от охраната.

„Пренебрежителна забележка беше насочена към Александър Зверев“, каза говорителят на Тенис асоциацията на САЩ Крис Видмайер. „Фенът беше идентифициран и ескортиран от стадиона.

Зверев каза след мача, че и преди е карал фенове да правят унизителни коментари, но не и за Хитлер.

"Той започна да пее химна на Хитлер, който беше навремето. Беше "Deutschland Uber Alles" и беше малко прекалено", каза Зверев.

"Въпреки това мисля, че той се включваше в мача от дълго време. Нямам нищо против, обичам, когато феновете са шумни, обичам, когато феновете са емоционални. Но мисля, че съм Германец и не се гордея много с тази история, това не е страхотно нещо и мисля, че той седи на един от първите редове, мисля, че много хора са го чули. Така че, ако просто не реагирам, мисля, че е лошо от моя страна."

Зверев пропусна този сет, когато започна да се бори с влажните условия, след като Синър имаше силни спазми в третия сет. Но Зверев се възстанови, за да спечели петия сет, приключвайки мач, който продължи 4 часа, 41 минути около 1:40 сутринта. Той ще играе срещу защитаващия титлата на US Open Карлос Алкараз на четвъртфиналите.

Зверев каза, че не е било трудно да се преодолее забележката на фена.

"Загубата му е, честно казано, че не стана свидетел на последните два сета от този мач", каза Зверев.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР