Феликс Оже-Алиасим започва да оправдава предвещаното му светло бъдеще в

...
Феликс Оже-Алиасим започва да оправдава предвещаното му светло бъдеще в
Коментари Харесай

Марсилия: Оже-Алиасим с лесен успех; върви уверено към нова титла!

Феликс Оже-Алиасим стартира да оправдава предвещаното му ярко бъдеще в тениса. Голямата стъпка, която направи канадецът, бе спечелването на трофея в Ротердам, тъй като преди този успех младокът имаше връх от 0:8 във финали. Световният номер 9 през тази седмица взема присъединяване на конкуренцията в Марсилия, където на старта преодоля своя кумир от детството Жо-Вилфред Цонга.

В днешната си среща от четвъртфиналите Феликс се изправи против Иля Ивашка. Третият подложен в схемата сподели несигурност на моменти, началният удар изглеждаше като неясно копие на себе си, но Оже-Алиасим въпреки всичко резервира хладнокръвие, завоюва значимите точки и стигна до крайния триумф след 6:3 6:4. Съперник в полуфиналите на първенеца от Ротердам ще бъде Роман Сафиулин, който през днешния ден се оправи изненадващо със съпротивата на Стефанос Циципас.

Началото за канадеца се оказа ненадейно мъчно, откакто Ивашка се възползва от възможностите си, с цел да осъществя пробив. Останал в губеща позиция след едвам две подавания, международният номер 9 се абстрахира от неточностите, които допускаше, което му оказа помощ да заиграе ослепително и за минути обърна развоя, печелейки пет поредни гейма. Беларусинът очевидно нямаше отговор против водещите способи в играта на високоранкирания си противник, което разреши на Оже-Алиасим несмущаван да запише откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част, за разлика от първата, се оказа извънредно мощен от страна на канадеца, който скоро след началото водеше в резултата с два пробива задатък. Ивашка сподели, че желае да се бори, откакто оползотвори опция за рибрейк, само че качествата му очевидно бяха надалеч по-скромни от тези на международния номер 9. Третият подложен изпита усложнения, когато трябваше да затвори дуела, но при шестия си мачбол се оказа непогрешим и стигна до подобаващ триумф за 1 час и 32 минути на корта.

Fantastic Felix
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР