Феликс Оже-Алиасим започна обещаващо цикъла от надпревари в зала, след

...
Феликс Оже-Алиасим започна обещаващо цикъла от надпревари в зала, след
Коментари Харесай

Безкомпромисен: Алиасим не остави шансове на Музети и ще спори за титлата във Флоренция!

Феликс Оже-Алиасим стартира обещаващо цикъла от съревнования в зала, откакто в границите на по-малко от 10 дни надигра Карлос Алкарас и Новак Джокович, с цел да помогне първо на страната си да продължи към елиминационната фаза на Купа " Дейвис ", а след това с триумфа си против сърбина се оказа основно настоящо лице за дебютния трофей от Laver Cup на тим Свят. Канадецът през тази седмица на шампионата във Флоренция още веднъж показва способността си да играе на затворен корт и преодоля гладко локалния любим Лоренцо Музети на полуфиналите за час и 22 минути игра - 6:2 6:3. По този метод международният номер 13 се класира за своя 11-и АТР край, където в опит да завоюва втората си купа ще срещне изненадата в надпреварата - Джей-Джей Уулф.

Още през цялото време на дуела високоскоростните замени сред двамата представители на идващото потомство откриха трайно място на корта, до момента в който завладяващите мигове отсъстваха. Италианецът опитваше да взима рано топката, което неколкократно му попречи да направи чист удар, и след редица неточности Оже се възползва, с цел да осъществя първи пробив. Постепенно и физическото положение на международния номер 28 се утежни, като той се почувства заставен да се обърне към доктор на корта, взимайки медицински таймаут, но резултатът беше надалеч от претенции и Алиасим за следващ път разпростра капацитета си в атакуващ проект, което му донесе и триумфа в откриващия сет.

Във втората част равновесието на силите се завърна и Музети с всяка минала точка очевидно се усещаше надалеч по-добре, като с представянето си накара локалните фенове по трибуните да го поддържат все по-силно. Внезапен провал в дейностите на италианеца и неправилен избор на комбинации против изпълняващия с голяма мощност ударите си международен номер 13 означаваха съществено преимущество за първенеца от Ротердам, който направи нужното, с цел да пробие решаващо и посредством безкомпромисно сервиране до края на срещата подпечата билета си за финала във Флоренция.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР