Феликс Оже-Алиасим започна обещаващо сезона си на трева и достигна

...
Феликс Оже-Алиасим започна обещаващо сезона си на трева и достигна
Коментари Харесай

След трисетови битки: Двама от фаворитите в Хале стартираха с победи!

Феликс Оже-Алиасим стартира обещаващо сезона си на трева и доближи до 1/2-финалите в Хертогенбош, където бе спрян от бъдещия първенец Тим Ван Райтховен. През тази седмица деветият в света продължава с изявите си върху зелената повърхнина, като по-рано през днешния ден откри акцията си на АТР 500 шампионата в Хале, където надигра американеца Маркос Гирон с 6:3 5:7 6:3.

Двамата имаха еднакъв старт на срещата и демонстрираха забележителна успеваемост при личните си сервис геймове, с цел да задържат паритета неизменен през първите четири гейма. След това канадецът стартира последователно на намира слабите места на противника си и навлезе във впечатляващ режим на корта, спечелвайки 11 следващи точки на сметката си, с цел да поведе с 4:2. Въпреки очевидната си доминация Алиасим въпреки всичко имаше и миг на спад, само че го преодоля, и приключи уместно откриващата част.

Вторият сет също се развиваше по усета на четвъртия подложен, като той се откъсна напред с 4:2 и по всичко изглеждаше, че най-вероятно ще запише чист триумф на старта. Тогава обаче канадецът претърпя срив и Гирон получи опцията да се закачи в конфликта. Нисичкият американец пък се възползва по превъзходен метод от обстановката и завоюва безапелационните шест следващи гейма, с които изравни общия резултат.

А развоят на конфликта можеше да се трансформира в същински призрачен сън за Алиасим, откакто той бе на прага на брейк и при започване на решителния сет, само че се избави. Това очевидно е дало спомагателен подтик на канадеца, който възвърна мощните си мигове на корта и в средата на сета осъществя пробив, който се оказа с цената на крайния триумф. Във втория кръг Феликс ще се изправи против още един представител на Съединени американски щати - Макензи Макдоналд.

Staying strong
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР