Феликс Оже-Алиасим в хода на миналата седмица имаше тежката задача

...
Феликс Оже-Алиасим в хода на миналата седмица имаше тежката задача
Коментари Харесай

Оже-Алиасим срещна трудности срещу световния №74, но не допусна изненада на старта в Доха

Феликс Оже-Алиасим в хода на предходната седмица имаше тежката задача да брани оценката си на АТР 500 конкуренцията в Ротердам, като се провали в ролята на защитаващ първенец и позволи проваляне от бъдещия притежател на трофея Даниил Медведев. Това докара до леко оттегляне за канадеца в международната класация, само че по всичко проличава, че той има предпочитание незабавно да възвърне изгубеното и през днешния ден откри победоносно акцията си на шампионата в Доха, откакто сътвори поврат над Джейсън Кублер, за 2 часа и 16 минути на корта - 4:6 6:1 6:4. С триумфа си международният номер 9 подпечатва класирането си четвъртфиналната фаза в катарската столица и ще срещне един всред седмия подложен Алехандро Давидович Фокина и Сунву Куон, който подвигна купата в Аделаида при започване на сезона.

Още от дебютните минути на дуела се сътвори убеждението, че Оже-Алиасим изпитва съществено напрежение върху себе си, като несъразмерният брой грешки в играта му само затвърждаваше това, при което австралиецът не чакаше втора покана и проби, за изненада на всички фенове по трибуните. Осъщественият брейк вдъхна забележителна убеденост на международния номер 74, който от този миг нататък до края на сета загуби общо едвам три точки на лично подаване и справедливо взе превес в общия резултат на конфликта.

С настъпването на втората част любимецът очевидно се беше отпуснал от първичната си вдървеност и това му разреши да разгърне образно капацитета на своя форхенд, който трансформира в сигурен точконосител, бележейки уинъри от всички краища на корта. Кублер въпреки всичко остана невъзмутим и отрази първия брейкбол пред втория подложен в схемата, но след това беше безпомощен против класата на Феликс, който влезе в напредък и завоюва пет следващи гейма, с цел да изравни резултата в обособените сетове.

На старта на решителната трета част канадецът имаше удоволствието да разчита на всички свои оръжия, като напредването му по корта извънредно доста затрудняваше австралиеца при подбора на удари и ранният пробив в актива на международния номер 9 беше реалност. Впоследствие новобранецът надалеч не сведе глава, безропотен с провалянето си, а неколкократно опита да откри пролуките в началния удар на Оже-Алиасим, който обаче показва впечатляващо успокоение в основните обстановки и отрази три брейкбола, преди да постави точка на разногласието в срещата.

LAST EIGHT BOUND
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР