Феликс Оже-Алиасим сложи край на черната си серия от пет

...
Феликс Оже-Алиасим сложи край на черната си серия от пет
Коментари Харесай

В дерби на доскорошни топ 10 играчи: Алиасим обърна Беретини за първа АТР победа от май месец

Феликс Оже-Алиасим постави завършек на черната си серия от пет следващи провали в публични съревнования, след като на старта в Синсинати реализира поврат над различен досегашен топ 10 състезател в лицето на Матео Беретини. Канадецът се нуждаеше от 2 часа и 20 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на международния №38 и да оформи крайното 4:6 6:2 6:3, като по този метод си подсигурява място във втория стадий, където го чака дуел против Адриан Манарино.

В началните минути от срещата преимуществото бе на страната на италианеца, който успяваше да извлече оптималното от началния си удар, като в същото време можеше да разчита и на мълниеносния си форхенд. Не такава обаче бе обстановката при Алиасим, защото той дълго време не можеше да откри оптималния си темп на игра и неточностите му изобилстваха. Логичното се случи и в средата на сета Беретини осъществя брейк, след който поведе с 4:2 и скоро записа откриващата част против своето име.

С настъпването на втория сет обаче съотношението на силите доста се промени, тъй като канадецът оптимално почисти играта си от неточности и все по-често точно той бе играчът, който задаваше темпото в разиграванията. Същевременно Беретини не можеше да разчита на едно от главните си оръжия, защото по-голямата част от форхендите му се спираха в мрежата и самодейността бе напълно предадена на Алиасим. Възползвайки се от спада в представянето на съперника, международният №14 реализира пробив за 4:1, а след втори брейк в самия край докара развръзката на мача до трета решителна част.

Финалният сет стартира изцяло равностойно с доминация на сервиращите, само че в средата му Беретини загуби първия си сервис и Алиасим неотложно се възползва. Със серия от плоски удари, пласирани наоколо до линиите, канадецът съумя да извади непоставения играч от удобната му зона и с помощта на отличния си форхенд нанесе пробив, който безпроблемно затвърди за 5:2. Сервирайки за крайната победа, поставеният под №12 бе хладнокръвен и без да загуби нито точка, подпечата триумфа си.

Feels for Felix
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР