Феликс Оже-Алиасим се намира в отлична форма от началото на

...
Феликс Оже-Алиасим се намира в отлична форма от началото на
Коментари Харесай

Оже-Алиасим пречупи Нори и намери място във финалната четворка в Ротердам

Феликс Оже-Алиасим се намира в отлична форма от началото на сезона, откакто победи дружно с тима на Канада на АТР Cup и след това доближи до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Младокът придвижи чудесната си игра от Австралия и в Ротердам, където към този момент е полуфиналист след днешната си победа над международния №13 Камерън Нори. Канадецът надви със 7:5 7:6(4) в мач, траял над два часа, и в конфликт за класиране на финала ще се изправи против Андрей Рубльов или Мартон Фучович.

В откриващите минути от срещата двамата състезатели бяха изцяло равностойни, като геймовете протичаха под диктовката на сервиращите. Това се промени в осмия гейм, когато Оже-Алиасим осъществя пробив, само че подавайки за продобиване на сета, изостана с 0:40 и инкасира мигновен рибрейк. Въпреки това той резервира стремежа си и в последния вероятен миг съумя да нанесе нов пробив, който постави точка на дебютната част.

Във втория сет успеваемостта на Нори от сервис спадна, което неведнъж го изправяше пред рискове от брейк. Макар че британецът първи поведе с пробив и 4:2, той позволи да бъде застигнат, откакто в осмия гейм международният №9 върна пробива и изравни резултата за 4:4. Стигна се до тайбрек, в който Оже-Алиасим започва на високи обороти и се откъсна напред с 6:2 точки, като оттова насетне връщане обратно за Нори нямаше.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР