Феликс Оже-Алиасим продължава да се намира далеч от най-добрата си

...
Феликс Оже-Алиасим продължава да се намира далеч от най-добрата си
Коментари Харесай

Токио: Квалификант продължи мъките на Оже-Алиасим и го тласна към изпадане от топ 50

Феликс Оже-Алиасим продължава да се намира надалеч от най-хубавата си спортна форма, като извънредно слабите му резултати в последните месеци не стопират и той отпадна безславно на АТР 500 шампионата в Токио. Канадецът, който преди година по това време вероятно ни направи очевидци на най-хубавото си тенис ниво, печелейки поредно три следващи трофеи, в хода на днешния ден не съумя да даде никакъв отпор на Маркос Гирон и американецът се наложи над осмия подложен с крайното 6:1 6:4. 

По този метод международният номер 79 продължава блестящата си акция в японската столица, стартирала още от квалификациите, и успехите му над Каспър Рууд и Оже-Алиасим го извеждат до дебютен полуфинал на равнище АТР 500, в който той ще се изправи против сънародника си Бен Шелтън. Канадецът пък с днешното си проваляне си подсигурява нов прочут спад в ранглистата на АТР и поради обстоятелството че занапред има да пази още два от миналогодишните си титли, както и присъединяване си на Финалния Мастърс, то наподобява противен от заплахата скоро да се сбогува с позицията си в топ 50 и да бъде непоставен за идната конкуренция от Големия шлем.

Началото на дуела се трансформира в цялостен фарс за досегашния представител на топ 10, чиито удари съвсем непроменяемо завършваха отвън очертанията на полето или спираха в мрежата, което разреши на Гирон да се откъсне напред с удобна преднина от два пробива задатък. Впоследствие проблемите за канадеца за секунда утихнаха и той най-сетне се разписа в резултата, като удържа подаването си, само че непоставеният тенисист остана непогрешим и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част желанието на американеца да задава темпото в разиграванията го изведе до още по-голям игрови превес и той към този момент разполагаше с преимущество от пробив по пътя към успеха. Изправен до стената, международния номер 17 очевидно съумя да усъвършенства качеството на форхенда си и стартира все по-уверено да приключва своите офанзиви, като реализира рибрейк и даже бе на крачка от това за повторно да отмъкне сервиса на противника си, но Гирон резервира самообладание във решаващите минути от конфликта, преди във фундаменталния десети гейм да подпечата триумфа си след серия от положителни ретури.

Marcos MARCHES on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР