Феликс Оже-Алиасим постави блестящо начало на сезона си, достигайки до

...
Феликс Оже-Алиасим постави блестящо начало на сезона си, достигайки до
Коментари Харесай

Италианска хегемония: Музети отстрани шестия поставен, Синер също е на 1/8-финал

Феликс Оже-Алиасим сложи ослепително начало на сезона си, достигайки до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, а след това и печелейки купата в Ротердам, само че в последно време резултатите на канадеца са повече от разочароващи, защото е реализирал едвам една победа в последните си шест срещи. Последната му загуба пристигна през днешния ден, когато поставеният под номер 6 на Мастърса в Монте Карло отстъпи на международния №83 Лоренцо Музети, който за следващ път показва забележителни качества на алено и се поздрави с двусетов триумф - 6:2 7:6(2), с цел да продължи към осминафиналите, където го чака конфликт с Диего Шварцман.

В първите минути от дуела канадецът бе този, който постановяваше темпото в разиграванията, само че не съумя да задържи високото си равнище дълго време и още във второто си подаване бе продънен. Музети миксираше ударите си по превъзходен метод и постоянно търсеше пътя на офанзивата, което му оказа помощ да наложи цялостна доминация и да осъществя втори пробив, с който си подсигури триумфа в откриващия сет.

С началото на втората част обаче нямаше и диря от съмнение в изявите на Оже-Алиасим, който бе безусловно праволинеен в сервис геймовете си, а в същото време съумя да притисне съперника си с помощта на изострените си ретури, с цел да реализира първия си брейк в мача за 3:1. Щастието му не търпя дълго, защото още в ответното му подаване грешките от негова страна още веднъж зачестиха, което докара до мигновен рибрейк. Последваха рутинно извоювани подавания от двамата и по този начин се стигна до тайбрек, в който Музети извади на показ най-хубавото си лице и си завоюва ранна преднина, която след това доразви, с цел да затвори конфликта в своя изгода.

Mamma mia
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР