Феликс Оже-Алиасим не започна по мечтан начин новия сезон с

...
Феликс Оже-Алиасим не започна по мечтан начин новия сезон с
Коментари Харесай

Макар отново с трудности: Оже-Алиасим надви първи поставен по пътя си и е 1/8-финалист!

Феликс Оже-Алиасим не стартира по желан метод новия сезон с проваляне още на старта в Аделаида, откакто очевидно напрежението от всички упования по негов адрес, които се повишиха доста в края на 2022-ра, когато канадецът беше един от играчите в най-хубава форма в Тура и завоюва три следващи трофеи, се оказа прекомерно огромно за плещите на 22-годишния играч. Следващата конкуренция в календара на международния номер 7 беше Откритото състезание на Австралия, на което Феликс попадна измежду любимците за спечелването на трофея, само че при първите си две срещи не убеди със своето показване, губейки сет против сънародника си Вашек Поспишил, преди да направи цялостен поврат от 0:2 сета против Алекс Молчан.

Възпитаникът на Тони Надал и Фредерик Фонтан точно в мача си със словака се оплака образно от качеството на топките, което още в дните преди старта на Аустрелиън Оупън направи и 22-кратният притежател на " мейджър " оценки Рафаел Надал, само че за разлика от Матадора, то канадецът доближи третия кръг в конкуренцията, където през днешния ден още веднъж позволи известни съмнения, само че надви над 28-ия подложен в схемата Франциско Серундоло за 2 часа и 30 минути на корта - 6:1 3:6 6:1 6:4. С този си триумф Феликс подпечата мястото си в осминафиналната фаза в Мелбърн и ще срещне спечелилия всред Камерън Нори и Иржи Лехечка.

Началото на дуела се оказа свръхзвуково за любимеца, който ни даде до съвършенство блясъка на своя дланов удар, като посредством него осъществя редица неспасяеми попадения в половината на съперника, отпускайки единствено гейм на аржентинеца, преди да се поздрави с откриващия сет, за което му лиши едвам 26 минути.

С настъпването на втората част съотношението на силите на корта очевидно се изравни и международният номер 29 разчиташе на уменията си в отбранителния вал на играта, с цел да слага напрегнат Оже-Алиасим, като го караше на процедура по няколко пъти да печели точката. Канадецът в началото продължи да бъде безукорен, само че с течение на времето грешките в представянето му започнаха да се трансформират в константа, до момента в който началният му удар своебразно го изостави, и Серундоло излезе в печелившата позиция след замяна на пробиви, с цел да може в маратонски гейм на личен сервис да избави четири брейкбола и след това с втория си сетбол да възвърне равенството в общия резултат на конфликта.

В третата част проследихме съвсем подобен процес с този от първата, откакто международният номер 7 скоропостижно се оправдава за позволените грешки и без да остави каквито и да било шансове на латиноса, доминираше напълно при престрелките от главната линия, доближавайки се на една ръка разстояние от успеха в мача.

Четвъртият сет стартира с не дотолкоз безапелационни дейности на сервис за всяка от двете страни на мрежата, само че първите съществени проблеми пристигнаха пред Серундоло, който се скова и неистово пропускаше задачата, при което за играч от ранга на Феликс беше лесна задача да осъществя пробив. Оттам насетне на корта своебразно имаше единствено един тенисист и въпреки Оже-Алиасим да пропиля останалите си брейкболи до края на срещата, то той беше безсърдечен на начален удар и постави точка на разногласието.

Sealed with a ninth ace on the day.

We`ll be seeing on Sunday! • • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР