Феликс Оже-Алиасим не спира да впечатлява с представянето си при

...
Феликс Оже-Алиасим не спира да впечатлява с представянето си при
Коментари Харесай

В битка на шампиони от Laver Cup: Алиасим спря Тиафо и е първият 1/2-финалист в Париж!

Феликс Оже-Алиасим не стопира да впечатлява с представянето си при всяко свое стъпване на корта през последния месец, откакто претърпя цялостна трансформация в играта си и се намира в серия от 15 следващи победи, по време на които завоюва купите във Флоренция, Антверп и Базел, класира се за Финалите на АТР в Торино и доближи четвъртфиналите на Мастърса в Париж. Съперник на канадеца за място в топ 4 на надпреварата в зала " Берси " беше полуфиналистът от US Open - Франсис Тиафо, който обаче се показа извънредно незадоволително и Алиасим с следващата си отлична продукция във френската столица се нуждаеше от час и 33 минути, с цел да се поздрави с успеха - 6:1 6:4. С триумфа си международният номер 8 се трансформира в първият полуфиналист във френската столица и по-късно през днешния ден чака да научи името на съперника си за тази фаза, който ще бъде излъчен в тийнейджърския конфликт на бъдещето сред Карлос Алкарас и Холгер Руне, като впечатляващото за Феликс в тази ситуация е, че е непобеден в общо четири срещи с двамата младежи.

Канадецът започва мечтано в дуела и упражни сериозен напън върху подаването на съперника, чието разпространение разчиташе ловко и на няколко пъти си подсигурява точка непосредствено от ретур, което се оказа задоволително, с цел да поведе с пробив в началните минути. Тиафо след това се пребори и отрази два брейкбола, разписвайки се в резултата, но Феликс продължи опитите си във всеки вероятен миг да влиза в замени от главната линия, които непроменяемо поради припряните дейности на американеца, водещи до удари в навън, се увенчаваха с триумф за международния номер 8, който удвои преднината си с нов гейм на посрещане и записа необезпокоявано откриващия сет на сметката си.

Във втората част нищо от видяното досега не се промени и Алиасим продължи да е по-активният от двамата първенци от Laver Cup, като излизанията му на мрежата невиждано носеха точки в негова изгода. Канадецът нито за секунда не позволи съмнения и произвеждаше все по този начин многочислени печеливши комбинации от форхенд, които му разрешиха да се откъсне напред по пътя към успеха с пробив задатък. Полуфиналистът от US Open въпреки и да показваше признаци на особена индиферентност в дадени обстановки от срещата, то той не сведе глава и се бори до последно, като отрази пет мачбола в сервис гейма си траял близо 15 минути, с цел да оцелее в срещата. Оже-Алиасим все пак резервира мир над духа си и с голямо самообладание завоюва едно от разиграванията на конфликта, с цел да си обезпечи общо шести мачбол, при който с праволинеен сервис си отвори корта, с цел да го оползтвори и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР